СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.03.2021
Дата: Tuesday, March 02 @ 09:10:30 UTC
Topic:


3 МАРТ Във Велинград националният празник 3 март ще бъде отбелязан в 11.30 часа с поднасяне на цветя пред чешмата-паметник при Сярна баня. Заради въведените противоепидемични мерки общината не планира други събития и концерти.ВЛАК От 1 март 2021 г. БДЖ възстановява разписанието на вечерния влак Септември-Велинград с час на заминаване 19:00. Два месеца той се движи с промяна в часа - с тръгване в 19:40, което правеше интервалите между идващите влакове от София и Пловдив в Септември огромни и неудобни. След поредица от писма и оплаквания, първоначалното разписание е възстановено и се пътува от София за Велинград в 16:25 ч., от Пловдив в 18:10 ч , от Пазарджик в 18:35 ч. - с минимален престой в Септември за смяна на влака.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ Община Велинград обяви годишния си отчет за изпълнение на програмата за енергийна ефективност за 2020 г. Целта е била 1.2 GWh възобновяема енергия. Според отчета изпълнението по прогромата е 0 (нула).

ЛИСТИ Крайният срок за регистрация на всички кандидати за народни представители изтича вечерта на 2 март 2021 г. Кои са кандидатите от 13 многоамандатен район Пазарджик - в следващия брой.

ИЗБОРИ Със заповед на кмета Костадин Коев се определени местата за поставяне на плакати и агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети за парламентарните избори на 4 април 2021 г. Определени са места в трите квартала на Велинград и във всяко от населените места. На сайта на общината вече са обявени и предварителните избирателни списъци, като жителите имат възможност да направят проверка къде ще гласуват.

ИЗЛОЖБА На 8 март първият български частен музей „Арете“ ще открие поредна изложба в Художествената галерия във Велинград. След успеха на „България - земя на труд и любов“ и „Армията на Бога“ сега в тон с празника ще видим изложбата „Жената“.

ЧИТАЛИЩЕ На 24 февруари ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий-1905“ проведе редовно отчетно събрание за 2020 година. С различни онлайн инициативи с участието на своите състави читалището честити 1 март - деня на самодееца и националния празник 3 март.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16795