Новият кмет пое властта
Дата: Tuesday, October 11 @ 10:02:53 UTC
Topic: Политика


Сесията на Общинския съвет на 4 октомври започна с близо 40 минути закъснение, през които изпълнилите залата хора се питаха дали този път съветниците ще се съберат и Стоян Дулев ще положи клетва. Появата на повечето от съветниците, които предишната седмица бойкотираха клетвата на новия кмет, бе посрещната с аплодисменти. От заседанието отсъстваха Тома Пачалов, Георги Панов, Петър Бучков и Боряна Белухова. В залата бе депутатът от ДПС Фидел Беев.
Стоян Дулев произнесе тържествената клетва, след което още веднъж благодари на избирателите и заяви, че ще работи за интересите на община Велинград и всички нейни жители.
От името на Общинския съвет Михаил Алексиев прочете текста на споразумение, чиято основна цел е да подобри съвместната работа между кмета и местния парламент. Основните пунктове в него са: работа за преодоляване на щетите от наводнението; управление на общинската собственост - преглед на договорите, включително разваляне на някои; значим ръст в работата по проекти; местен инвестиционен форум; стриктно спазване и откритост при провеждане процедурите по обществени поръчки и конкурси; изпълнение на общинския план за развитие; действен финансов контрол и дисциплина; ежеседмични срещи за подобряване работата между администрацията и съвета; недопускане на уволнения по политически причини на служители с доказани качества. Под споразумението сложиха подписи председателят на Общинския съвет Неджат Кехайов и кметът Стоян Дулев. Кметът специално благодари на съветниците за изготвянето на споразумението, защото изпълнявайки го, щял да си подсигури нов мандат през 2007 г.
След това Стоян Дулев бе посрещнат с хляб и сол на входа на кметския кабинет, където Атанас Водев му предаде символите на местната власт. Г-н Дулев седна на кметския стол и започна да приема поздравленията на дошлите на церемонията. Малко по-късно се състоя първата среща на новия кмет със служителите на администрацията, приключила с по чаша шампанско. Първите разпоредби на г-н Дулев са били, че занапред информация за ставащото в общината ще дава само лично той и че се спира разплащането на документи. В първия си ден на кметския пост Ст. Дулев не намери време да участва в сесията на Общинския съвет (за взетите решения виж СЕСИЕН ОБЕКТИВ).
В общината работната седмица премина в гадаене кой ще остане на работа и кой ще бъде уволнен. В четвъртък за заместник-кмет бе назначен Реджеп Ходжов, познат от предишния екип на Ф. Беев и Ст. Дулев. До понеделник все още нямаше яснота кой още влиза в екипа на новия кмет Дулев.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1682