Обектив 10.10.05
Дата: Tuesday, October 11 @ 10:04:52 UTC
Topic: Обектив


ПЪТИЩА На 7 октомври, петък, бе отворен за движение пътят Велинград - Сърница, който в началото на август бе спрян за движение в резултат на големите поражение от наводнението. В момента е положена трошено-каменна настилка и ще се чака тя да улегне, за да се асфалтира. След отварянето на пътя Велинград - Сърница областното “Пътно управление” започва ремонт на пътя Ракитово - Цигов чарк. Участъкът ще бъде затворен за движение от този понеделник, тъй като заради интензивното дзвижение пътят е пропаднал на 7 места.

ПРИСЪДА 12 години затвор е присъдата, която Пазарджишкият окръжен съд постанови на 3 октомври за възпитаника на ВУИ “А. Узунов” в Ракитово, който през лятото нападна по брутален начин и преби до смърт художничката Дора Балинова, оживяла заради щастливата намеса на преминаващ човек. Присъдата подлежи на обжалване.

СТАНДАРТИ Агенция за регионално развитие-център за бизнес и информация организира на 14 октомври от 13.30 часа семинар на тема “Представяне на Наредба 9/2002 г. - изисквания и стандарти за качество и контрол за съответствие на пресни плодове и зеленчуци”. Експерти от Министерството на земеделието ще разяснят европейските стандарти за качеството на картофи, пиперки, домати и зеле. Същият ден от 16 часа в АРР-ЦБИ ще се проведе и годишното събрание на Националната асоциация на българските картофопроизводители.

РИОКОЗ От 5 до 7 октомври във Велинград се проведе семинар, организиран от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Темата, по която се води дискусия с просветни дейци, бе “Хигиенни изисквания към учелищните бази и режимната натовареност на учениците”. Проверка на РИОКОЗ в 141 учебни заведения в областта е показала спазване на хигиенните изисквания, като все още остават проблемите със санитарните възли.

ПОКАНА Литературен клуб “Н. Вапцаров” организира среща с писателя Николай Гигов, автор на над 40 белетристични творби и книга за Орфей. Срещата е на 13 октомври от 17 часа в Художествената галерия.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1683