СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.03.2021
Дата: Tuesday, March 16 @ 09:01:43 UTC
Topic:


ГАГАНИЦИ Сирни Заговезни във време на пандемия във Велинград: с жива и непобедима традиция, с големи гаганици и пречистващ огън, с прошка след една толкова трудна година. На снимката: гаганицата на Орището в кв. Каменица.СЪД Върховният административен съд се произнесе с окончателно решение по жалбата на „Евро Солюшън“ София във връзка с обявената от Община Велинград обществена поръчка за доставка на оборудване за инсталациите за компостиране и предварително третиране на отпадъците в депото в местността „Благовото“. Фирмата оспори пред Комисията за защита на конкуренцията класирането на кандидатите, но жалбата бе оставена без уважение. Върховният съд също не уважи жалбата на „Евро Солюшън“.

АСФАЛТИРАНЕ В Държавен вестник бе обнародвано постановлението на Министерския съвет, с което се дават 1.2 милиона лева на Община Велинград за асфалтиране на улици. Според постановлението 800 000 лева са за асфалтиране на улична мрежа във Велинград, а 400 000 лева за асфалитране на улици в село Света Петка.

ТРАНСПОРТ Правителството взе решение за възстановяне на разходите за транспорт на педагогически специалисти, които пътуват до работните си места. По това перо Община Велинград ще получи 44 017 лева, Община Ракитово - 9 788 лева и Община Сърница - 4 020 лева.

ВЕЛА На 16 март, вторник, пред паметника на Вела Пеева в центъра на кв. Каменица ще бъдат отбелязани 99 години от нейното рождение. Организатори на честването са общината и НЧ „Васил Левски-1904“. При спазване на противоепидемичните мерки ще бъдат поднесени цветя. Членове на клуб „Родопчани“ ще застанат на почетен караул, а народният хор към Представителния фолклорен ансамбъл за народни песни и танци „Здравче-венче“ ще участва с кратка музикална програма.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16841