ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
Дата: Tuesday, March 23 @ 09:18:44 UTC
Topic:


Димитър Гечев: Ние от ГЕРБ знаем какво е отговорност!
- Г-н Гечев, Вие сте на прага на своя трети мандат като народен представител. С какво самочувствие участвате в тази кампания? Какво е различното сега?
- Влязох в тази кампания с усещането за добре свършена работа. Разбира се, хората от община Велинград имат високи очаквания, искат да живеят по-добре и съм далеч от мисълта, че сме били перфектни. Със сигурност свършихме много работа – заедно с Общинска администрация – Велинград, кмета Коев и всички граждани.


- Какво е различното сега?
- Първо – имам зад гърба си свършената работа, което ми дава повече самочувствие, опит и увереност, че мога да помогна със справянето с предизвикателствата и да помогна още на общината. И второ – през последните години бяха положени силни основи, върху които сега вече можем да надграждаме. Нужна е още работа.
- Нека да влезем в конкретика – какво смятате, че успяхте да постигнете?
- Не е важно какво аз смятам, че сме постигнали, важно е какво хората виждат. Това са новите и ремонтираните общински пътища, детски градини, училища. Благодарение на привлечените рекорден брой инвестиции – близо 50 милиона лева. И тук непременно трябва да отбележа, че всичко това се случи, благодарение на доверието и диалога между кметовете, общинските съветници, депутати и централната власт. Работихме като отбор с ясната идея, че трябва да изпълняваме поетите ангажименти. За разлика от нашите опоненти от ДПС и БСП, ние в ГЕРБ знаем какво е отговорност.
Велинград се променя в положителна посока и това е видимо за всички мои съграждани, както и за гостите на града. - Имаше много твърдения, че появата на нови пътища е с цел да бъде обслужвана волфрамовата мина? И в крайна сметка какво се случи?
- Като народен представител дадох пълната си подкрепа за кмета на Велинград, за да бъде възпрепятстван добива на волфрам. Един от моите ангажименти винаги е бил Велинград да се развива като балнеологичен център. Мисля, че с битката, която водихме срещу добива на волфрам, успяхме да защитим основния поминък на местните хора. И въпреки всички спекулации, накрая се оказа, че пътищата, които се изградиха за хората, а не за камионите на рудника. Затова е добре по-малко да се говори, особено, когато не разбираш за какво става дума. И повече да се работи, защото загрижеността не трябва да е само на думи.
- А в какво не успяхте?
- В никакъв случай не искам това да звучи като оправдание, но Ковид- кризата забави най-големия ни инфраструктурен проект – езерото Клептуза, една от емблемите на Велинград. Забавиха се и темповете на реализиране на множество инфраструктурни промени в самия град – нови улици, подмяна на водопроводи. Въпреки забавения темп, не сме се отказали от намеренията да продължим да развиваме Велинград и региона. Сами виждате, че правителството е тясно ангажирано с каузата ни. Обликът на селата от региона вече е напълно променен – нещо, което не беше правено в последните 50 години. На всички им беше омръзнало от празни обещания, усещаше се някакво отчаяние, че нищо не се случва и няма да се случи. Мисля, че това се промени през последните години. И то се промени, защото ние от ГЕРБ бяхме честни с хората, поемахме постижими ангажименти, носихме отговорност за тяхното изпълнение и работихме много. Не виждам причини това да не продължи. Имаме с какво да се гордеем, имаме самочувствие на хора, които са си свършили работата и ще продължаваме да работим, за да подобряваме, както бизнес средата, така и условията за живот. Вярвам, че избирателят е мъдър – съди по делата, а не по думите.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16857