„Път към славата“ за възпитаниците на ПМДОМС „Димитър Мечев“
Дата: Tuesday, March 30 @ 09:21:11 UTC
Topic:


Съвсем заслужени отличия завоюваха най-малките възпитаници на Музикалната школа по духови инструменти към ПМДОМС „Димитър Мечев“, Народно читалище „Отец Паисий – 1893“.
Вълнението бе голямо, защото за участниците в Националния конкурс „Път към славата“ това бе първо представяне на голямата сцена и първо представяне пред жури. В конкуренция с възпитаници на музикални училища децата доказаха, че мястото на Велинград в духовата музика продължава да се отстоява от традицията „Димитър Мечев“.

Напълно заслужено журито на конкурса „Път към славата“ отреди: I-во място в трета възрастова група - Красигор Филипов; II-ро място във втора възрастова група - Екатерина Байракова; III-то място във втора възрастова група Радослав Станчев; III-то място във втора възрастова група Николай Кърпачев.
Завоюваните отличия за пореден път ни показват, че когато каузата е справедлива, резултатите и успехите идват, рано или късно. След огромните предизвикателства пред Школата, свързани с цялостна промяна на преподавателския колектив, изпитваме удовлетвореност и вяра, че традицията на духовата музика във Велинград ще продължи да бъде свързвана с емблемата „Димитър Мечев“.
Като част от стратегията за приемственост в представителния състав бе сформирана камерна формация от най-малките инструменталисти. Изисква се огромна самодисциплина, защото децата изучават не само задължителния репертоар за оркестъра, но и развлекателни и сложни произведения, подходящи за изпълнение във формати с конкурсен характер. За съжаление, формацията не успя да вземе участие в „Път към славата“, поради въведените противоепидемични мерки и рисковете, свързани с едно пътуване до столицата в колектив. Това, разбира се, не ни разочарова, тъй като здравето на децата остава приоритет.
В едно нетипично време, когато репетиционният процес бе прекъсван многократно, преподавателите в Музикалната школа по духови инструменти към ПМДОМС „Димитър Мечев“ доказаха своята всеотдайност и решителност в подкрепата на традицията на духовата музика във Велинград. Изказваме своята дълбока благодарност към тяхната смелост и принципност. Ценна помощ в подготовката оказа и г-жа Светла Аврамова – ръководител на Школата по пиано към читалището. Благодарим и за методическата подкрепа на маестро Димитър Лазаров, за положения труд и съпричастността. Не на последно място се обръщаме с признателност и към родителите на нашите малки възпитаници с ясното съзнание за тяхната огромна роля в процеса по подготовка и приобщаване към високото изкуство.
Използваме случая да напомним, че вратите на Школата са отворени за нови попълнения и приятели на духовата музика. За повече информация и записвания – 0876 909610.
На всички, които усещат нашата кауза като своя – Благодарим! Инвестицията в децата на Велинград е инвестиция в утрешния ден, нека правим своите житейски избори така, че когато се погледнем в очите, там да има почтеност и светлина.
Ръководството на НЧ „Отец Паисий – 1893“

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16866