Подготовката за изборния ден
Дата: Tuesday, April 06 @ 09:13:38 UTC
Topic:


Последната седмица преди 4 април премина под знака на подготовката за изборния ден.
На 29 март пристигнаха 242 000 бюлетини за предстоящите избори за народни представители в 13 многомандатен изборен район (МИР) Пазарджик. Упълномощени представители на Областния управител и на РИК Пазарджик получиха бюлетините от печатницата в София. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и предадени по график на общинските администрации с ескорт от МВР. Общините съхраняват бюлетините в помещения, определени със заповед на Областния управител и охранявани от служители на МВР.

Заедно с бюлетините бяха получени и 16 позиции материали – протоколи и изборни книжа.
Преди това, на 17 март, Областна администрация предостави на общините лични предпазни средства и дезинфектанти на обща стойност 62 260 лв.
На 31 март със заповед на кмета Костадин Коев бе образувана подвижна секция за Община Велинград под номер 060 за гласуване с подвижна избирателна кутия на лица, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето. В рамките на крайния срок в общината бяха подадени 13 заявления от хора под карантина, които са пожелали да упражнят избирателните си права. С решение на Районната избирателна комисия от 1 април бе назначена тричленна СИК, която да осъществи гласуването в деня на изборите.
След подаване на 19 заявления от жители на общината във Велинград бе образувана и секция № 059 за гласуване с подвижна избирателна кутия за трудноподвижни хора. На 2 април бе издадена и заповед, с която кметът на Община Велинград забрани продажбата, сервирането, предлагането на вино и спиртни напитки в търговските обекти и в заведения за обществено хранене и развлечения от 17.00 ч. на 03.04.2021 г. до 24.00ч. на 04.04.2021 г.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16894