Традицията продължава онлайн
Дата: Tuesday, April 20 @ 09:20:15 UTC
Topic:


И тази година, поради противоепидемичните мерки, наложени от здравния министър, конкурсът „Великденски писани яйца от Чепинския край“ ще се проведе в дистанционна среда. Това съобщиха организаторите на конкурса: ЦПЛР-ОДК, Историческият музей и Община Велинград.


В конкурса всяка година участват около 70 и повече деца и ученици от учебните заведения в общината. Те пишат великденски яйца, следвайки техниката и орнаментите на местната традиция. Целта е тази традиция, която се предава от векове от поколение на поколение, да бъде съхранената и продължена. Журито стриктно следи за спазване на техниката за писане - с дървена писалка, восък и свещ, както и за придържане към характерния за Чепинско рисунък.
Както и миналата пролет, всичко това отново ще се случи, но представянето на яйцата ще бъде виртуално.Всяко дете, желаещо да участва в конкурса, трябва до 27 април да изпрати снимка на негово, изписано с восък яйце, на фейсбук страницата на ЦПЛР-ОДК Велинград или на e-mail: odk.velingrad@abv.bg.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16928