Обектив 17.10.05
Дата: Tuesday, October 18 @ 09:00:39 UTC
Topic: Обектив


ПОРЪЧКА “Беев и Беев” очаквано спечели обществената поръчка за зимно поддръжане на пътищата в община Велинград, след като в процедурата не участва нито една друга фирма.

МАГАЗИН Върховният съд реши, че проведеният от общината конкурс за продажба на бившия магазин за хранителни стоки на ъгъла на блок “Гергана” е незаконосъобразен, тъй като са допуснати редица нарушения на процедурата. Делото се водеше по жалба на една от участвалите и загубилите конкурса фирми. Конкурсът се проведе през пролетта на 2004 г., председател на комисията бе тогавашният и сегашен зам.-кмет Р. Ходжов.

БАНКЕТ Общинска администрация начело с кмета Ст. Дулев отбеляза 12 октомври - Ден на българската община с банкет в “Камена”. Общинските съветници тази година нямаха специално честване на празника.

КОНГРЕС Трима делегати от Велинград - Надежда Ключкова, Иванка Станчева и Васил Теофилов взеха участие в конгреса на НДСВ, който се проведе на 15 октомври в София.

ПРАЗНИК Денят на Света Петка Българска (Петковден) бе честван с празнична литургия в параклиса на Юндола, който носи името на светицата. Празнува и колективът на Пневмоболницата във Велинград, която прие името “Св. Петка Българска”.

АЛБЕНА Кметът Стоян Дулев участва в двудневен семинар в Албена, организиран от Националното сдружение на общините в България на 13 и 14 октомври. Гост на форума на общините бе и президентът Георги Първанов.

СДС Народният представител от СДС от област Пазарджик д-р Иван Колчаков се издигна в партийната йерархия. След последната национална конференция той стана секретар на СДС в екипа на новия председател Петър Стоянов.

БАЛНЕОЛОГИЯ Учредената през май 2005 г. Национална баленеотуристическа федерация проведе семинар във Велинград. Федерацията си е поставила за главна цел да разработи Национална стратегия по балнеология и балнеотуризъм. В работата на семинара участва зам.-кметът Реджеп Ходжов.

ФИЛМ През седмицата започнаха снимките на френската кино-продукция “Заекът на Ватанен”, в която участват и статисти от Велинград. Местните актьори пътуваха до Беглика с автобуси, като заради ремонта на част от пътя (Ракитово - Цигов чарк) походиха и пеша. Ролите, които са им възложили, са били предимно на канадски туристи.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1693