Силно представяне на бойците от СК „Беси“
Дата: Tuesday, April 27 @ 08:36:32 UTC
Topic:


Велинградският спортен клуб по бойни изкуства „Беси“ стана домакин на силния международен турнир по бразилско жиу житцу „Velingrad Spring Open 2021“, организиран от европейската федерация на този спорт (EEBJJF) с голямата подкрепа на спонсорите и със съдействието на Община Велинград. На 24 април в голямата зала на градския стадион се събраха над 120 бойци, представители на клубове от България, Гърция, Сърбия, Румъния и Унгария. Епидемичната обстановка и забрана за пътуване попречиха на състезатели от Северна Македония и Босна и Херцеговина да пристигнат за турнира „Велинградска пролет 2021“.


BJJ Gi & No Gi - Бразилско жиу житцу с и без кимоно са двете форми на този боен спорт. При традиционната форма (Gi) състезателите носят кимона и е разрешено използването на захвати, при които може да се хваща дрехата на опонента, докато при No Gi (граплинг), кимоното отсъства и е заместено от тениска и шорти, хващането на които е забранено.
На четирите тепиха (татами), разположени в залата, премериха сили мъже, жени, юноши, девойки и момчета в различните категории за начинаещи, средно напреднали, напреднали и мастър клас. Отлично се представиха бойците на велинградския клуб „Беси“, които заеха второ място в крайното отборно класиране в надпревара с още 11 клуба. Всички участваха в борбите на граплинг при начинаещи и напреднали, като спечелиха общо 26 медала - 7 златни, 10 сребърни и 9 бронзови.
По категории състезателите на СК „Беси“, които се качиха на стълбицата за награждаване, са:
момчета до 13 г. в категория до 44,3 кг 2. и 3. място за Малин Коруджийски и Илиян Карамфилов,
момчета до 13 г. в категория до 60,6 кг – златен медал за Красимир Кадьов и бронзов за Атанас Чанев,
момчета до 14 г., в категория до 52,5 кг, 2. и 3. място за Антон Вельов и Любомир Машев,
юноши, до 56 кг, 2. и 3. място са Малин Доспатски и Ясен Малев,
юноши, до 62 кг, златен медал за Кемал Дъбев,
юноши, начинаещи, до 68 кг, 2. място – Салих Бощнаков, 3. място – Кристиан Мицин,
юноши, начинаещи, до 74 кг, злато за Юсеин Кердаков и сребро за Красимир Соколов,
юноши, начинаещи, до 80 кг, златен медал за Николай Гушевилов, бронзов за Салих Доспатски,
юноши, начинаещи, до 86 кг, златен медал за Максим Мечев, юноши, начинаещи, категория 98+; 2. и 3. място за Иван Кондев и Красимир Костадинов,
юноши, абсолютна категория, 2. и 3. място за Красимир Костадинов и Николай Гушевилов, мъже, начинаещи, категория до 62 кг, 2. място - - Исмаил Мърцев,
мъже, до 92 кг, сребърен медал за Красимир Толупов, мъже, начинаещи, до 98 кг, бронзов медал за Йосиф Костадинов,
мъже, начинаещи, категория 98+, златен медал за Иван Аврамов и срвбърен за Алеко Гальов, мъже, до 92 кг, Мастър клас, златен медал за Красимир еолупов.
Ръководството и състезателите на СК „Беси“ изказват своята голяма благодарност за подкрепата на всички спонсори, които са помогнали за организацията и провеждането на турнира.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16945