СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
Дата: Tuesday, April 27 @ 08:55:36 UTC
Topic:


ПЪТ От 21 април започна поетапен ремонт на 40,6 км от пътя Белово-Пазарджик.Дейностите са организирани в четири етапа. В момента стартира първият етап в 10-километров участък от кръстовището с път Варвара-Септември, в района на ханче Септември, до с. Звъничево. Отсечката е затворена, а трафикът се осъществява по обходен маршрут: ханче Септември - с. Варвара - с. Ветрен дол - с. Братаница - с. Звъничево - Пазарджик, и обратно. Срокът за завършване на този участък от ремонта е юни 2021 г. Проектирано е кръгово кръстовище при пресичането с третокласния път Варвара - Септември, в района на ханче Септември, с цел повишаване на безопасността на движение.СЕСИЯ Заради Великденските празници датата за редовната сесия на Общински съвет - Велинград е променена. Съветниците ще проведат заседание в голямата зала на общината на 27 април от 9.30 часа. В дневния ред са включени 39 точки, сред които създаването на временна комисия за контрол на организационното и финансово състояние на общинската болница, комисия за мониторинг на използването на минералната вода в Драгиново, годишен отчет на общинското предприятие „СИП-ТИЦ“ и др. Отново не е представен годишен поименен списък за ремонт и асфалтиране на улици и пътища в общината, който Общинският съвет трябваше да получи от Общинската администрация през март.

РЕЗЕРВАТИ РИОСВ – Пазарджик изиска от кметовете на общините Батак, Ракитово, Брацигово и Пещера, на чиято територия са резерватите – „Купена”, „Мантарица”, „Дупката” и „Беглика” да организират доброволни формирования за гасене на пожари, в случай на нужда. Както и да предприемат мерки за предотвратяване на палежи на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви и да призовават населението да спазва мерките за пожарна безопасност в резерватите. За предотвратяването на пожари инспекцията организира специализирано наблюдение в резерватите и е проверила противопожарното оборудване. Периодът от 1 април до 31 октомври 2021 г. е определен за пожароопасен сезон в защитените територии. На нарушителите ще се налагат глоби - от 500 до 5000 лв. на физическите лица и от 1000 до 10 000 лв. на юридическите.

ПОРЪЧКА Община Ракитово обяви обществена поръчка за доставка на ел. енергия за нуждите на общината. Прогнозната стойност на поръчката е 200 000 лева, срокът за подаване на оферти е 11 май 2021 г., а избраната процедура е публично състезание.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16958