Започна програмата за честване на 100 години читалище в Чепино
Дата: Tuesday, October 25 @ 09:40:51 UTC
Topic: Култура


С концерт на ансамбъл “Здравче-венче” към читалище “В. Левски”, кв. Каменица на 19 октомври започна празничната програма по случай едновековния юбилей на читалище “Св.св. Кирил и Методий”, кв. Чепино. Програмата ще продължи до 4 ноември, когато ще бъде тържественият концерт за юбилея с участието на детския ансамбъл “Чепинче” и фолклорен ансамбъл “Чепино”. До тогава на сцената на юбилярите ще гостуват техни колеги-самодейци от други читалища.
На 21 октомври бе концертът, с който поздрав към читалището в Чепино отправиха няколко състава от: аромънската група “Кънтиклу носту”, в която участват изпълнители от Велинград и Ракитово; групата за стари градски песни “Евридика” от Костандово, ромските групи “Лулуди” и “Джипси ритмика” от Ракитово. На 24 октомври концерт на чепинска сцена изнесе ансамбъл “Овчарска песен” от Дорково.
Тази седмица програмата за 100-годишнината на чепинското читалище продължава. На 25 октомври, вторник, във фоайето на читалището ще бъде открита изложба на художника Атанас Фурнаджиев. На 28 октомври вечерта ще гостува ансамбъл “Методи Драгинов” от Драгиново. В навечерието на деня на народините будители учениците от ОУ “Неофит Рилски” ще представят в читалището “Будителят на Чепинския край”. Програмата, посветена на Филип Главеев, който е и един от основателите на читалището в Чепино, ще бъде изнесена от 10.30 и от 17.30 часа на 31 октомври.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1697