Две дела се протакат процедурно
Дата: Tuesday, October 25 @ 09:43:44 UTC
Topic: Криминална хроника


На 17 и 18 октомври Пазарджишкият окръжен съд трябваше да гледа две дела, образувани заради незаконосъобразния договор за почистване, сключен през лятото на 2004 г. между община Велинград в лицето на тогавашния врид кмет Стоян Дулев и “Беев и Беев”. И двете дела обаче бяха отложени заради процедури.
За пореден път на 17 октомври на наказателното дело срещу Стоян Дулев не бе даден ход. Сега причината е в адвоката, който ще представлява Община Велинград. Кметът Стоян Дулев, който е обвиняем по наказателното дело, е прекратил правомощията на предишния адвокат на общината. Припомняме, че на заседанието на 7 октомври въпросният адвокат поиска г-н Дулев временно да бъде отстранен от кметския пост. Аргументите на адвоката бяха, че Стоян Дулев не може едновременно като кмет да представлява община Велинград, която е граждански ищец по делото и в същото време да е обвиняем, към когото община е предявила иск за 10 000 лева. На 17 октомври за представляващ община Велинград се яви упълномощеният от кмета Дулев адвокат В. Ушев. Според съдебния състав обаче налице е явен конфликт на интереси. Затова съдът обяви, че ще сезира Пазарджишката адвокатска колегия, за да посочи тя кой ще адвокатства на община Велинград по наказателното дело срещу кмета. По този повод делото бе отложено за 31 октомври.
На 18 октомври трябваше да бъде даден ход на делото, образувано по искане на Община Велинград срещу “Беев и Беев” ООД. Общината иска от фирмата да бъдат възстановени на общинския бюджет изплатените по договора за чистотата 207 000 лева. Адвокатът, натоварен да представлява Община Велинград, заяви, че не е имал достатъчно време, за да се запознае с материалите по случая. От своя страна като съдът поиска да бъдат представени пълномощията, с които заместник-кметът Реджеп Ходжов е упълномощил адвокат на общината (кметът Стоян Дулев не се яви в залата). Новото заседание по делото бе насрочено за 15 ноември т.г.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1699