Сесията ще решава за Вельова баня, автогарата, хотели
Дата: Tuesday, October 25 @ 09:44:39 UTC
Topic: Политика


За разлика от предишни заседания, този път за редовната сесия на Общинския съвет на 27 октомври в дневния ред фигурират само 19 точки. Първото решение, което ще взимат съветниците, е дали да отпуснат 3000 лева за представителни разходи на кмета Стоян Дулев. На вниманието им са и няколко финансови въпроса, касаещи укрепването на ската под хотел “Елбрус”, Детския дневен център за деца с увреждания, паметника на Николай Гяуров, подпорна стена на училището в Грашево и др.
Сред въпросите за регулация най-горещата тема е автогарата на “Чепино автотранспорт”. Заради стената, с която собственикът загражда частния терен, разположените върху общинска земя заведения остават без възможност за зареждане на обектите. Затова се предлага общината да направи замяна на терени с “Интертер Беев”. Предложението е общинският терен на входа на автогарата откъм РПУ на МВР да бъде заменен с частния парцел на “Интертер Беев”, успореден на жп-линията откъм заведенията.
Ще бъдат разгледани и исканията на два хотела. Новостроящият се “Бор” иска общината да разреши построяването на басейн към комплекса. А СПА-хотел “Лайт” желае да ползва паркинг към хотела, като за целта общината обяви терена на концесия. В отговор на възникналото сред населението напрежение и започналата подписка за отваряне на Вельова баня, заместник-председателят на Общинския съвет Михаил Алексиев внася предложение пред сесията. За проблема в. “Темпо” подробно информира в предишния брой. Тъй като банята е държавна собственост, съветниците ще решават дали да упълномощят кмета на общината и председателя на Общинския съвет да водят разговори с ръководството на “СБР-НК” и с Областна управа. Целта е да се постигне договореност за осигуряване на средствата за ремонт и да се определи срок за неговото извършване. Проблемът с банята е важен общински въпрос, който засяга интересите на гражданите и гостите на Велинград, е аргументът на г-н Алексиев. По проблема с Вельова баня се очаква да дискутира и общинската Комисия по паметниците на културата, тъй като сградата е точно такъв паметник.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1700