Обектив 24.10.05
Дата: Tuesday, October 25 @ 09:54:12 UTC
Topic:


БЕЖАНЦИ Група бежанци от Ирак, Иран и Афганистан са настанени за отдих и лечение в базата на “Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс” във Велинград. Инициативата е по линия на Българския червен кръст и Емигрантската асоциация.

БСП Започнаха събранията на низовите партийни организации на БСП. Те са прелюдия към общинската отчетно-изборна конференция, на която социалистите ще избират ново ръководство. Датата за провеждане на форума е 26 ноември т.г.

СДС Общинското ръководство на СДС - Велинград се срещна с новоизбрания лидер на синята партия Петър Стоянов. Срещата с активистите от цялата област се проведе в Пазарджик.

СЛОВЕНЦИ Делегация от Словения бе на посещение във Велинград в рамките на пътуващ семинар, организиран от Министерството на земеделието. Гостите се запознаха с успехите в производството на биологични продукти в инкубатора за билки на Агенцията за регионално развитие-Център за бизнес и информация. Те дискутираха и местния опит по въпроси на регионалното планиране.

ЛЕКАРИ На 19 октомври, деня на светеца Иван Рилски, лекарите от Велинград честваха своя професионален празник. Тази година номинацията от Велинград за лекар в областната класация бе за д-р Ганка Филипова от Инфекциозно отделение в общинската болница.

СМОЛЯН Снежана Велева и Георги Куманов от Историческия музей участваха в провелия се на 15 октомври в Смолян Среднородопски събор на християнската култура “Многая лета”. В рамките на събора са се състояли първите православно-краеведчески четения на тема “Параклисите в Среднородопската Кръстова гора”. Георги Куманов е изнесъл доклада “Ние за нас”, в който е представил изследователите на фолклора и етнографията на Западните Родопи, родени и израстнали в нашата планина.

“САХАРА” Във Велинград бе създаден клуб към националното сдружение на приятелите на Либия “Сахара”. Секретар на местния клуб е д-р Невена Жерева. Главната идея на сдружението е “Сахара” да обединява българите, работили или по друг начин свързани с Либия и да помога за благоприятен изход на делото срещу нашите медицински сестри.

ПОКАНА На 28 октомври на сцената на читалището в Каменица ще гостуват три фолклорни състава от бБлград. Концертът, посветен на деня на народните будители, ще бъде със свободен вход за всички желаещи да се насладят на фолклорните ритми от Сърбия.

МАЕСТРО На 19 октомври в Националната опера в София се състоя гала-концерт, посветен на 100 години от рождението на проф. Христо Бръмбаров - учителя на Николай Гяуров. До кошниците с цветя от министъра на културата Стефан Данаилов, на операта, на родния град на професора Плевен е била поднесена и кошница цветя с надпис “От Велинград с признателност към учителя на Н. Гяуров”. Нашата община е била представлявана от председателля на комисията по култура към Общинския съвет Снежана Велева.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1703