Oбектив 14.11.05
Дата: Tuesday, November 15 @ 10:03:09 UTC
Topic: Обектив


КОПКА Започна строежът на новата частна болница в двора на бившата поликлиника. Първата копка бе определена за понеделник, 14 ноември. Бъдещата 4-етажна болница ще е на мажоритарния собственик на “ДКЦ-1” Михаил Тиков от Пещера.

САМОКОВ Общинските съветници проведоха в Самоков и на Боровец срещи с тамошните си колеги, за да проучат на място опита по осъществяване на проекта “Супер Боровец”. По покана на Общинския съвет в двудневното мероприятие в петък и събота се включиха кметът Стоян Дулев и заместникът му Реджеп Ходжов.

ОБУЧЕНИЕ В залата на общинския Информационен център за малък и среден бизнес се проведе двудневно обучение за директори на училища и детски градини. Лектори от “Отворено образование” обучаваха педагозите как да подготвят и реализират проекти.

СЕМИНАР В БЛЦ “Камена” на 10 и 11 ноември се състоя национално съвещание, посветено на болестите, пренасяни чрез кърлежи. Символичен домакин на проявата бе Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве - Пазарджик. Специалисти от цялата страна изслушаха поредица от доклади, посветени на кърлежопреносимите болести и ехино кокозата.

СКОРОСТИ В началото на изтеклата седмица по разпореждане на общината бяха премахнати преместваемите “лежащи полицаи” по бул. “Съединение”. От КАТ смятат, че все още зимният сезон не е настъпил и е рано за премахване на препятствията, които ограничават скоростта по най-натоварения булевард във Велинград.

СЕСИЯ На 15 ноември ще заседава Оперативното бюро към местния парламент, което ще определи точките за дневния ред на редовната сесия на 24 ноември. Общинските съветници ще трябва да решат казуса с магазина в блок “Гергана”, който общината продаде миналата година, но наскоро ВАС обяви продажбата за незаконосъобразна. Предстои Общинският съвет да приеме нова наредба за временните преместваеми съоражения; да обмисля продажбата на общежитието в двора на общинската болница; отново да огледа финансирането на Дневния център за рехабилитация на деца с увреждания. Очакваното обсъждане на одитния доклад за собственика на Културния дом “Хорос” се отлага, тъй като докладът се проверява от прокуратурата и е оспорен пред съдебна инстанция.

РЕГИОН На 15 и 16 ноември в Разлог ще се проведе среща на общините от региона по проекта “Места - Чепино”. Главната цел на проекта е подобряване на местната инфраструктура, за да се подпомогне развитието на туризма. Финасирането осигурява “Лидер плюс”, а в срещата ще участва председателят на Общински съвет - Велинград Неджат Кехайов.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1733