Oбектив 21.11.05
Дата: Tuesday, November 22 @ 10:46:32 UTC
Topic: Обектив


ПРЕГЛЕДИ На 16 ноември - световния ден за борба с белодборните заболявания, велинградската Пневмоболница “Св. Петка Българска” организира безплатни прегледи за пациенти. Безплатни прегледи в Пневмоболницата ще има и на 24 ноември, в кабинет 141.

ДИСЦИПЛИНА Кметът Стоян Дулев реши да затяга дисциплината на служителите в общината и лично няколко дни застава на входната врата, за да види кой закъснява за работа. Спусната бе и нарочна заповед за стриктно спазване на работното време. Закъснелите даваха писмени обяснения, чакат и дисциплинарни наказания.

СОЦИАЛНИ На 15 ноември Областната комисия по заетостта разгледа проектите по програмата “От социални помощи към заетост”. По нея тази зима в цялата област ще работят близо 3000 трайно безработни. Областната комисия одобри 21 проекта за Велинград, което е най-големият брой за областта. До 15 декември ще се чака одобрението на националната Агенция по заетостта.

ПАРНО Дневният център за рехабилитация на деца с увреждания вече има локално парно отопление. С направата на парната инсталация се отстрани още един сериозен проблем, заради който дейността на центъра не стартира. Ако пробите на парното не покажат дефекти, центърът ще бъде открит в най-скоро време.

СРЕЩА Детски учители от Асеновград проведоха на 17 ноември работна среща във Велинград. Те обмениха опит с колегите си от ОДЗ “Фантазия”, които също работят по програмата “Стъпка по стъпка”.

ЖП-ЛИНИЯ Държавната жп-компания обяви обществена поръчка за ремонт на жп-линията Велинград - Цветино - Аврамови колиби. За участие в конкурса са поканени 7 фирми. Ремонтът се налага заради сериозните поражения върху жп-линията по време на августовските наводнения.

ДИСКУСИЯ Кметът на общината и председателят на Общинския съвет са поканени на 22 ноември на кръгла маса, посветена на законодателните промени в местното самоуправление. В хотел “Санкт Петербург” общини-членки на асоциацията “Хебър” ще дискутират как трябва да се промени избирателната система, как да става освобождаването от длъжност в местната власт, как да се осигурява дейността на общинските съвети. Направените предложения ще бъдат предложени на парламентаристите чрез Националното сдружение на общините в България.

БОЛЕСТИ 2 случая на дезинтерия и 3 на вирусен хепатит са открити и се лекуват във Велинград, съобщиха от РИОКОЗ. За момента броят на острите респираторни заболявания е в нормата, а на личните лекари е разопредено да започнат да докладват за броя на заболелите от грип. Така ще се следят показателите за наличие или липса на грипна епидемия.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1746