Търсят се 22 хиляди за топлопровод в Драгиново
Дата: Tuesday, November 29 @ 09:40:42 UTC
Topic: Бизнес


Една от тежките щети, нанесени на инфраструктурата в Драгиново от поройните летни дъждове, бе разрушения топлопровод. С него се отоплява с минерална вода училището, в което учат 740 ученици и детската градина, посещавана от 120 деца. Топлата вода се ползва още сградите на кметството и читалището.
Възстановяването на топлопровода отчасти е извършено, като е направено едно от двете трасета. В момента училището и детската градина се отопляват. Но работата на фирмата-изпълнител не е платена. Спешно е да се ремонтира и второто трасе на топлопровода, тъй като ако първото аварира, отоплението ще спред насред зимата. С тези мотиви кметът на Драгиново А. Алендаров внесе предложение пред Общинския съвет за отпускане на 22 хиляди лева за възстановяване на топлопровода. Основният дебат обяснимо бе от кое перо в общинския бюджет да се вземат парите. Месец преди края на годината е ясно, че общината е натрупала неразплатени разходи. В същото време се очаква кметство Драгиново да реализира икономии, които да покрият нужната сума. След сериозно обсъждане Икономическата комисия предложи ако има икономии, парите да се оформят като преходен остатък и да се изплатят още през януари 2006 г. На 2 януари догодина можем да платим сумата, бе мнението и на кмета Дулев. С отлагането на гласуването за януари обаче не се съгласиха съветници от ДПС и кметът Алендаров, който обвини, че ако има пари, те ще бъдат раздадени на други. Г-н Алендаров не прие аргументите на съветниците, че ако сега гласуват парите, решението ще е “кухо”, защото в момента те няма откъде да се вземат. В крайна сметка всички съветници вкупом гласуваха исканото от кмета - с ясното съзнание, че подкрепят едно невъзможно за момента решение. Темпо

Уважаеми читатели на вестник “Темпо” във www.velingdad.com, Ако четете вестника от чужбина или друг град в България, вие сигурно имате различни и интересни гледни точки за случващото се във Велинград. Предлага ме ви да споделите своите идеи за развитието на Велинград, като ни пишете на e-mail: tempo@velingrad.com. Вашата добра идея ще бъде публикувана във вестника като своеобразен коледен подарък за велинградчани. А ако искате специално да поздравите някого във Велинград за Коледа - пишете ни! Очакваме вашите идеи и поздрави до 16 декември 2005 г.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1749