Коктейл вместо дебат и идеи за развитие на Велинград
Дата: Tuesday, December 06 @ 09:38:58 UTC
Topic: Бизнес


На 4 декември кметът Стоян Дулев покани представители на местния бизнес в ресторант “Абир” на среща-коктейл на тема “Взаимодействие между местната власт и бизнеса”. Срещата бе организирана съвместно с Общинския съвет и затова бе уважена от повечето съветници начело с председателя Неджат Кехайов. Дойдоха кметовете на част от кметствата в общината, депутатът от ДПС Фидел Беев, местните шефове на няколко държавни институции. Но присъстващите бизнесмени не бяха повече от 20, въпреки че г-н Дулев обяви, че са изпратени покани на 200. Така представителите на различните нива на местната власт значително доминираха над представителите на местния бизнес.
В началото на срещата-коктейл кметът Дулев обяви, че властта и бизнесът трябва заедно да работят за Велинград, защото не бива “едно село като Банско” да изпреварва град като нашия с над 50-годишна история. Убедихте се, че не сме толкова страшни, увери кметът дошлите бизнесмени и предложи срещата да протече “на чаша” с неформални разговори. Очакванията на част от бизнесмените, че ще има някакъв вид дискусия и публичен разговор по проблемите на бизнеса и общината се разминаха с реалността. А някои от тях бяха дошли специално не просто на коктейл, а за да чуят какви са намеренията и възможностите на общината да помогне например за инфраструктурата в Промишлената зона след наводненията или за по-доброто представяне на местния туристически продукт.
Срещата-коктейл си остана повече коктейл и по-малко среща на гледни точки и идеи за развитието на града. Намерението за диалог между властта и бизнеса бе добро, но определено са нужно още много усилия, за да се реализира пълноценно. Защото през целия декември ще се редуват коктейл след коктейл, а дали и кога ще дойде време за обсъждане на истинските проблеми на Велинград така и не се разбра.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1768