Oбектив 05.12.05
Дата: Tuesday, December 06 @ 09:40:58 UTC
Topic: Обектив


ПАРАКЛИС На 6 декември сутринта ще бъде осветен параклиса “Свети Никола” в местността “Никульова църква” и ще бъде раздаден рибен курбан за Никулден. Параклисът бе построен по инициатива на ДДС “Алабак” и със средства на дарители. Сред дарителите е и Професионалната гимназия по дървообработване, чийто преподаватели и ученици изработиха за параклиса красив дървен иконостас.

КОНКУРС Велинградският хотел “Рич” остана да се състезава на финала на конкурса за ваканционен хотел на годината. Другият претендент за отличието е хотел “Астера” на Златни пясъци. Победителят ще бъде определен в началото на тази седмица.

БСП Иван Лебанов бе преизбран с голямо мнозинство при тайно гласуване за член на Висшия съвет на БСП. Това стана на провелия се този уикенд 46-ти конгрес на партията, в окйто взеха участие четирима делегати от Велинград.

ОБИРИ През изтеклата седмица от частен дом във Велинград са откраднати злато, мобилен телефон, 900 евро и 100 лева. През нощта на 28 срещу 29 ноември е извършен обир и в магазин, от който са задигнати колбаси и микровълнова печка.

“БОМБА” На 29 ноември бе подаден сигнал за бомба в ПГИТ “Ал. Константинов” - Велинград. Проверката на полицията показа, че сигналът е фалшив. По традиция полицаите очакват още такива сигнали през декември, когато започват класните работи в училищата.

КИНО Велинградчани и гостите на курорта ще ходят на кино до 8 декември. След това единственият в момента киносалон в читалище “В. Левски” временно спира прожекциите. Причината е настъпването на зимата и трудното отопление на салона, но напролет киното ще поднови дейността си.

СЕСИЯ През декември Общинският съвет планира да проведе 2 сесии - една редовна на 30 декември, когато да се приключи бюджетната година и една извънредна, тъй като има много натрупани точки за разглеждане. Извънредното заседание ще бъде на 15 декември, съветниците ще трябва да гласуват меморандум за побратимяване с китайската провинция Юнфу.

ЮБИЛЕЙ Общинската болница се стяга за отбелязване на 50-годишнината от нейното основаване. Тържеството ще бъде на 15 декември, след което медиците ще празнуват на коктейл в БЛЦ “Камена”.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1769