Oбектив 12.12.05
Дата: Tuesday, December 13 @ 10:48:46 UTC
Topic: Обектив


СЛЕДСТВИЕ Сутринта на 7 декември в река “Еленка” в кв. Каменица от преминаващи граждани е открито тялото на мъж. Починалият е с инициали С. С., роден през 1952 година, от София. Започналото следствено дело разглежда версията за удавяне. Според очевидци около мястото на инцидента е имало и следи от кръв.

ЕЛХИ Общинските съветници Тома Пачалов, Исмет Бабучи и Ибрахим Мандраджи заедно със зам.-кмета Реджеп Ходжов посетиха община Балчик. Те занесоха коледни елхи в знак на благодарност за голямата помощ, която община Балчик оказа на нашата община по време на наводненията. Идеята на съветниците е няколко дръвчета да бъдат засадени в “алея на сътрудничеството” в Балчик. Попътно велинградчани подариха коледни елхи и на Областната управа в Пазарджик.

СОС Съветниците от Столичния общински съвет (СОС) проведоха семинар в хотел “Двореца” във Велинград. Към тях се присъедини и новият кмет на София Бойко Борисов.

ВИЗИТА В понеделник, 12 декември, на посещение във Велинград идва председателят на Народното събрание Георги Пирински. Очаква се г-н Пирински да се срещне с кмета Ст. Дулев.

ЯЗОВИР На 6 декември във ВАС започна делото, заведено от кметство Сръница срещу отдаването на язовир “Доспат” на концесия на две частни фирми. Делото е срещу решение на Министреството на околната среда и водите, което обаче не предостави цялата искана документация. Затова делото бе отложено с 10 дни. Дело срещу МОСВ заради концесиите на язовира води и община Доспат.

ПРОИЗШЕСТВИЯ През изтеклата седмица от РДВР съобщиха за заловен крадец, който на 6 декември задигнал чугунен радиатор от двора на Джамийското настоятелство в кв. Чепино. Полицаите са иззели незаконна самоделна пушка 12-ти калибър от 44-годишен мъж, който стрелял в Костандово. Късно вечерта на 8 декември заради скандал в заведение е задържан посетител, който ще бъде съден за дребно хулиганство.

ОТМЯНА На заседание на Кризисния щаб на 2 декември е взето решение да бъде отменено бедственото положение в община Велинград, което бе обявено след наводнението на 5 август 2005 г.

СТУДЕНТИ Около 500 студенти посрещнаха своя празник 8 декември във Велинград. Студенти се настаниха както в четиризвездни хотели, така и в туристически хижи, а по настроението им личеше, че са празнували истински.

ПЛАН На 8 декември се проведе заседание на работната група, която се занимава с конкретата програма за действие по приетия общински план за развитие в периода 2007-2013 година.

ЛЕКАР През декември пациентите имат възможност да сменят своя личен лекар. Това става чрез регистрационен талон, който се дава на новоизбрания лекар, без да е нужно пациентът лично да се отписва при предишното си джипи.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1782