Oбектив 19.12.05
Дата: Tuesday, December 20 @ 11:05:16 UTC
Topic: Обектив


На тази снимка са възпитаници на велинградския Дом за деца, лишени от родителски грижи. В навечерието на Коледа те получиха тези нови дрехи от собственика на “Авто Вели” Атанас Влахов. Това е поредният жест на г-н Влахов, който от години помага на дома. Пак той организира за децата Коледна дискотека и почерпка в “Чевермето”. С огромна благодарност децата и възпитателят Н. Мишев пожелават на Ат. Влахов и семейството му здраве и късмет! Снимка: фотостудио “Кодак експрес”

КОНЦЕРТИ Трите велинградски читалища стягат богати концерти за Коледа с участието на своите самодейни състави и възпитаници на ОДК. Концертът на читалището в Чепино ще бъде на 22 декември от 18 часа. В същия ден и час е и концертът на читалището в Лъджене, където са подготвили като изненада за посетителите и щанд със сладкарски изделия. В Каменица концертът на читалищните състави ще бъде на 23 декември от 18 часа.

ОПАСНО От РИОКОЗ - Пазарджик алармираха за опасни лютеница, горчица и майонеза с марка “Тракия”. Установено е, че те са производство на нерегистрирана фирма с незаконен цех в село Кирилово. При проверките в складове и магазини са открити малки количества в Пазарджик. Засега пратки от опасните стоки не са засечени във Велинград.

ОГРАНИЧЕНИЕ От миналия понеделник телефоните в Общинска администрация са на икономичен режим - ограничен е достъпът до мобилни телефони и до чужбина. Така общината ще спести около 30 000 лева годишно, пресметна кметът Дулев.

КОРУПЦИЯ В Областната управа в Пазарджик вече е открита приемна, в която гражданите могат да подават сигнали за корупция. Всеки вторник и четвъртък от 14 до 16 часа на първия етаж сигналите ще приема председателят на Обществения съвет срещу корупцията Недялка Преждарова.

НДСВ В събота лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски бе домакин на среща “Бизнес за младите” в гранхотел “София”, организирана от Либералната младежка асамблея. В срещата от Велинград участва Надежда Ключкова, президент на “Минерали М” и общински съветник.

ДЕЛО До средата на януари 2006 г. Пазарджишкият окръжен съд ще се произнесе по искането на Община Велинград от фирма “Беев и Беев” да бъдат върнати около 200 000 лева, получени за сметопочистване. На заседанието миналата седмица отново отсъстваха част от призованите свидетели и затова съдебният състав реши да не бави повече делото, а да излезе с решение в едномесечен срок.
ПОРЪЧКА Общината стартира обществена поръчка за изработване на проект за водопроводна мрежа на стойност 50 000 лева. На 14 декември в поръчката подадоха документи за участие 5 фирми от Пловдив, Пещера и София.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1791