“Черно тото” в Каменица разиграва 120 000 лева месечно
Дата: Tuesday, April 04 @ 09:51:41 UTC
Topic: Криминална хроника


В заведение в центъра на кв. Каменица на 29 март бе разбит нелегален пункт за “черно тото”. В акцията участваха служители на НСБОП, РЗБОП и на РПУ - Велинград. Заловени бяха двама мъже - собственика на заведението С. У. на 48 г. и негов съучастник С. З. на 31 г., на които първоначално бе наложено 24-часово задържане в ареста. Установено е, че в заведението от известно време се приемат залози за резултати от футболни мачове от българското и чуждите първенства. Залозите са подавани устно или по телефон. В кафенето няма открита компютърна техника, тъй като обработката на залаганията е извършвана в частни домове от съучастници с инициали Е. П. и П. А. От полицията е намерена тетрадка, в която организаторите на нелегалното тото стриктно са записали имената, телефоните и адресите на участниците, както и кога и с какви суми играят. Списъкът на залагащите нелегално е доста дълъг, в него фигурират имена на известни бизнесмени и общественици от квартала и града. През миналата седмица всички те бяха привиквани на разпит в полицията във Велинград.
Според данните от тетрадката месечната сума на залозите се е движела между 80 и 120 000 лева - един твърде сериозен оборот, който показва, че залозите и коефициентите са били високи - с над 15% по-високи от тези на останалите букмейкри. Запознати допускат, че това е сумата само на описаните залози, но е имало и неописани - тоест оборотът е бил по-голям.
Законовата санкция за организаторите на “черното тото” е до 3 години затвор и парична глоба в зависимост от щетите. Преди да се стигне до произнасянето на съда ще се води следствие, което да установи целия механизъм и всички организатори на незаконните залагания.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1952