Надпревара на бъдещите майстори на писани яйца
Дата: Tuesday, April 18 @ 08:55:32 UTC
Topic: Култура


45 ученици взеха участие в конкурса за писане на великденски яйца, организиран от Общинския детски комплекс на 14 април. Желаещите за участие винаги са повече, но за оптималното провеждане на конкурса се налага броят им да бъде предварително определен. За първи път тази година се включиха и възпитаници на ОУ “Георги Бенковски”, а сериозно участие записаха и ученици от ОУ “Методи Драгинов” от Драгиново.
С много умение, вещина и изпипване на детайла децата рисуваха в продължение на 1 час, след което започна боядисването на изработените от тях яйца. През това време в сладкарницата на ОДК за участниците имаше почерпка от спонсорите ЕТ “Дора Терзиева”, ЕТ “Неделчо Ганчев” и “Премиера-256”. Журито с председател Георги Куманов класира на първо място в конкурса Владимира Михова от СОУ “В. Левски”, на второ Ваня Голомехова от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” и на трето Станислава Шопова от СОУ “В. Левски”. Наградите за победителите бяха осигурени от Детския комплекс и връчени от директорката Лиза Биджерано: телефон, спортен сак и електрически часовник.
Журито определи и 5 поощрителни награди (калкулатори) за Джейлян Чаушев, Джемиле Перчинкова и Анелия Кепчелева от ОУ “м. Драгинов”, Кристина Пенчева от ОУ “Н. Рилски” и Теодора Стоименова от ОУ “Хр. Ботев”. Участниците получиха като подарък от фирма “ПЕТ” и великденски комплекти за писане на яйца.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1969