“Импулс” на 10 години
Дата: Wednesday, May 03 @ 08:59:58 UTC
Topic: Спорт


Клуб по спортни танци “Импулс” навърши 10 години от своето създаване. Началото е поставено през 1996 г., като негови основатели освен Петър Милчев са още шест души, между които родители, спонсори и съмишленици. На практика клубът става приемник на тогавашния Спортен клуб “Елегант”, чиито треньори са Владимир и Елена Николови. За 10 години дейност през “Импулс” преминават 1000 души от 8 различни града, сред които 113 състезателни двойки. Те донасят във витрината почти 300 златни медала от различни национални и международни изяви.
През първите шест години дейността е съсредоточена изцяло във Велинград, а от 2002 г. клубът има свои клонове в София, Пазарджик, Ракитово и Пещера.
В момента “Импулс” разполага с 42 действащи двойки, като за последните три години той е неизменен участник в Топ 3 на българските спортни танци заедно с отборите на “Дъга” (София) и “Бургас-76”(Бургас). Допълнително признание е фактът, че в момента 4 двойки от “Импулс” са в националния отбор на България.
По случай 10-та годишнина “Импулс” организира в Пазарджик Държавно първенство II ранг и турнир за Купа Пазарджик, които се проведоха на 29 април. В него взеха участие най-силните двойки на България, а клубът получи признания и поздравления от Българска федерация по спортни танци в лицето на нейния президент Иван Атанасов, от областна управа Пазарджик, община Пазарджик, община Велинград и много други.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1985