Oбектив 16.05.06
Дата: Tuesday, May 16 @ 09:08:16 UTC
Topic: Обектив


ИЗВЪНРЕДНО Общинският съвет се събира на извънредна сесия на 19 май. Темата е състоянието на дружествата с общинско участие и какво да прави общината с дяловете си в тях.

КОНЦЕРТ На 17 май общината организира тържествен концерт, посветен на 130 години от Априлското въстание. Концертът ще се състои от 17 часа на централния площад “Н. Гяуров”.

СЪРНИЦА 2.5 милиона лева отпуска агенция “Пътища” за ремонт на пътя Велинград - Сърница, заради трагичното състояние на който кметовете Ст. Дулев и Ш. Якубов алармираха многократно. Предвижданията са ремонтът да продължи около 2 години, а парите едва ли ще стигнат, тъй като по разчети са нужни 10 пъти повече.

ЯЗОВИР От 9 до 15 часа на 18 май ще се извърши пробно отваряне на основния изпускател на язовир “Батак”. Самата манипулация, която е в рамките на годишния технически преглед, ще продължи около 10 минути. От НЕК са уведомили кметовете да осигурят проводимост на коритото на река “Мътница” и да вземат мерки да не се допускат хора, животни и техника в заливаемите зони.

ФИНАЛ На 11 май официално бе закрито за тази година Ателието за писани яйца към Историческия музей. Участниците получиха книги и писалки с восък, а домакините Сн. Велева, Г. Куманов, П. Русев и Кр. Мичев им благодариха и ги почерпиха с торта.

КАРА ТЕПЕ 22-членна комисия с председател арх. Енев заседава на 11 май, за да определи трасетата за водопровод и ел. провод, захранващ вилното селище Кара тепе. Двете трасета ще преминават през територията на ДЛ “Селище”.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2003