Oбектив 18.07.06
Дата: Tuesday, July 18 @ 08:41:54 UTC
Topic: Обектив


МИРАЖ Със заповед на кмета Дулев за наемател на ресторант “Мираж” на Централния минерален плаж бе определен ЕТ “РИС-2 - Рада Георгиева” на Рада Г. Халачева. След спечеления конкурс общината трябва да сключи с фирмата 5-годишен договор за наем на ресторанта с годишната цена 9999 лева. Но засега това няма да стане, тъй като конкурсът е обжалван.

ДЪРВА Все още не са ясни квотите за дърва, които Министерството на земеделието и горите ще определи за различните ДДС. Това е причината за табелите “Дърва няма”, които посрещат велинградчани на входа на лесничействата. Очаква се квотите да бъдат определени в началото на август.

ПОРЪЧКИ Община Велинград обяви 4 обществени поръчки, които се финансират с пари, отпуснати за ликвидиране на щетите от миналогодишните наводнения. Търсят се изпълнители за обектите: укрепване на свлачище в Грашево, изграждане на подпорни стени в Анезица и до ОУ “Георги Бенковски” във Велинград и възстановяване на пътя от Драгиново до ромската махала.

БИОДИЗЕЛ “Кристал Химия Трейдинг” ООД обяви пред Община Велинград инвестиционните си намерения за производство на биодизел в завода си в нашия град. Горивото ще се произвежда от растителни масла като соево, слънчогледово и рапично.

КНИГА Излезе от печат новата книга на велинградската поетеса Боряна Стаева. Дългогодишната акушерка е събрала стиховете си под емблематичното заглавие “Жената в бяло”.

СЪБОР На 20 юли, Илинден, ще бъде организиран събор в местността над Клептуза. Съборът, който се прави от няколко години, ще бъде до възстановения с доброволен труд от велинградчани параклис “Свети Илия”.

КОНЦЕРТ На 21 юли от 18 часа на централния площад във Велинград ще гостува Богдан Томов. Неговият концерт е под егидата на Националното сдружение на общините и се провежда в 20 български града. Освен забава за малчуганите ще има и много награди.

СЪВЕТНИЦИ Група общински съветници от Стара Загора гостуваха във Велинград. Те проведоха среща за обмяна на опит с велинградските си колеги, на които на 18 юли предстои провеждане на Оперативно бюро за определяне дневния ред на юлската сесия.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2061