Oбектив 31.07.06
Дата: Wednesday, August 02 @ 09:09:58 UTC
Topic: Обектив


ПРЕЗИДЕНТ Обиколката на президента Георги Първанов из страната стигна и до Дорково. Сутринта на 28 юли дорковци с изненада видяха държавният глава да пие кафе на центъра на селото. Г-н Първанов се е срещнал неофициално и с ръководството на кметството.

ПОСЛАНИК Посланикът на Белгия у нас г-н Филип Беке посети Сърница на 26 юли, придружаван от лидера на ОБТ проф. Кръстьо Петков. Посланикът проведе среща с белгийски инвеститори в България, включително и с тези в Сърница. След разговор с кмета Шукри Якубов г-н Беке е приел да съдейства за по-бързото ремонтиране на пътя Велинград - Сърница. Той е поискал лична среща с министъра на регионалното развитие А. Гагаузов, която е насрочена за 1 август. На срещата се очаква да присъстват още началникът на Агенция “Пътища” Веселин Георгиев и кметът на Велинград Стоян Дулев. На тяхното внимание ще бъде предоставена и протестната подписка на шофьорите от Сърница и общината, които вече са събрали над 1000 подписа.

ПОРЪЧКИ Две фирми - “Целев” ЕООД и СД “Братя Бееви” се явиха на конкурса за обществена поръчка за горива, обявен от общината. Чака се решението на комисията с председател зам.-кмета Н. Вецов, която не допусна до участие заради липсващ документ една от фирмите. По поръчката за доставка на строителни материали общината избра за изпълнител фирма “А и А”. В момента общината започна процедура по обществена поръчка за доставка на дърва и въглища. Обществена поръчка с адрес Велинград обяви и Окръжното пътно управление - за текущ ремонт и зимно поддържане на републиканските пътища на наша територия с дължина 129 км.

ПТИЧИ ГРИП Областната епизоотична комисия отчете на свое заседание през седмицата, че обстановката в област Пазарджик във връзка с птичия грип е спокойна. Заради съмненията за болестта в село Слънчоглед е издадена забрана за продажба на птици на открито в Пазарджишка област.

ДИСКОТЕКА След побой в дискотека в центъра на Велинград е унищожена техника за над 5000 лева, съобщи пресцентърът на РДВР. Пловдивчанинът Г. Г. е задържан за побой над диджея Я. Н. Спречкването, в което са се включили и други посетители на заведението, се е разиграло в ранни зори на 24 юли.нашаThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2084