Обектив 10,10
Дата: Tuesday, October 10 @ 09:28:22 UTC
Topic: Обектив


КМЕТ На 4 октомври изтече първата година от управлението на кмета Стоян Дулев. С мотива, че ще се отчете чрез медиите пред избирателите си, г-н Дулев отказа да представи отчет пред Общинския съвет. Пресконференция по повод годишнината обаче също нямаше.

ВАНДАЛИ Точно една седмица след откриването на слънчевия часовник в двора на ПГИТ “Ал. Константинов”, той пострада от вандали. През нощта във вторник срещу сряда бяха разбити табелите с полезна информация, разположени в уютния кът около часовника. От училището вече са поставили охранителни камери, за да се избегнат подобни инциденти.

ДРЕХИ Дирекция “Социално подпомагане” започна раздаването на част от дрехите, които ще получат първокласниците от социално слаби семейства. Дрехите са в три размера, очаква се да пристигнат спортните екипи и обувките.

ПРОВЕРКА Сметната палата започна паралелна проверка по одитния доклад за община Велинград, отчитащ как са харчени парите за преодоляване на щетите от наводненията миналото лято.

ЕКСКУРЗИЯ В петък и събота Общинска администрация проведе екскурзия до община Тетевен. Целта на пътуването бе обявена като обмяна на опит.

ФЕРАТЕЛ Проведе се третата поред среща, на която общината и фирма “Ферател” представиха пред бизнесмени от туристическия бранш идеята за рекламен терминал в центъра на Велинград. Засега са закупени 10 от общо 50 или 60 рекламни полета от терминала, а за да започне изграждането на съоръжението е нужно да се предплатят поне 30 полета по 300 лева годишно.

ИЗЛОЖБА В Художествена галерия е подредена експозиция с картини от фонда на галерията. Показани са платна на известни български художници като Енчо Пиронков, Андрей Даниел, Любен Костов, Ангел Пачаманов, както и на велинградски творци като Стоян Белев, Мария Белева, Бранко Манушев.
СГРАДИ На 6 октомври изтече срокът, в който общината трябваше да направи списък на всички стари сгради във Велинград, които се рушат и са опасни за здравето и живота на гражданите. Комисия с председател арх. Тодор Енев изготви списъка, в който са около 70 обекта. Това са предимно частни сгради, като около 15 от тях се нуждаят от реконструкция, а 3-4 подлежат на събаряне.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2097