Сладък и весел 1 юни
Дата: Tuesday, June 05 @ 10:04:44 UTC
Topic: Култура


“Честит празник първи юни, мили деца” - тези шест думи бяха изписани върху шест големи торти, с които община Велинград почерпи децата на 1 юни. Празничният концерт се състоя на централния площад и бе организиран от Общинския детски комплекс и общината. Многобройната детска публика аплодира изпълненията на всички състави на ОДК, които предложиха разнообразие от спортни танци и балет, от песни и драматизации, от фолклор и естрада. Подредена бе и изложба-базар от сувенири, изработени от деца. Благодарение на многото спонсори, за изпълнителите и за публиката имаше торти и сладкиши.
Тази година общината отбеляза 1 юни и с една нова инициатива - Ден на отворените врати. Децата бяха поканени в сградата на общината, където имаха възможността да се срещнат с кмета Стоян Дулев и с председателя на Общинския съвет Неджат Кехайов. Те успяха да разгледат залите и да зададат многобройните си въпроси към общинските служители. В духа на празника децата получиха от общината и символични подаръци.
Децата от Велинград се включиха и в националната инициатива на Министерството на образованието за изработване на 2007-метров трансперант с рисунки. Идеята на министър Даниел Вълчев е този трансперант-послание да бъде изпратен в Брюксел. Като част от националната инициатива велинградските деца ще направят 10-метров трансперант със свои рисунки.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2339