В края на февруари започват ученическите игри
Дата: Monday, February 11 @ 20:50:43 UTC
Topic: Спорт


Турнирът по футбол ще бъде през март-април
На учителите по физкултура вече е дадена наредбата за провеждане на ученическите игри през учебната 2001/2002 година. Те ще стартират на 23.02. (събота) от 09.00 ч. във физкултурния салон на “СОУ Васил Левски” с турнира по волейбол за момчета (юноши) - IX-XII клас.
Според Наредбата право на участие за момчета и момичета имат родените от 01.01.1987 г. до 31.12.1990 г., а при юношите и девойките - родените след 01.01.1983 г. Тази година се изискват ред документи, без които отборите няма да се допускат до участие. Задължително е водачите на отборите да представят списък с ЕГН на състезателите, който да е заверен с подпис и печат от директора на училището. Трябва да се представят още лични карти за навършилите 14 г. и лични ученически карти, както и предсъстезателен медицински преглед с вписани място и дата на прегледа, името и печата на лекаря и състезанието, за което е извършен прегледът. Организаторите изискват и застрахователна полица “Злополука” - отборна по вид спорт. Контестации се подават от учителя-водач на отбора до ръководството на състезанието и копие до ръководството на другия отбор, най-късно 30 мин. след края на срещата.
Програмата на игрите в предложения вид предвижда състезания по три вида спорт: тенис на маса, волейбол и баскетбол. Състезанията по тенис на маса ще се проведат в ТГС “Христо Ботев” на 28.02. (четвъртък) от 14.30 ч. Според регламента могат да участват 3 състезатели и една резерва, а класирането е лично и отборно. Срещите по волейбол и баскетбол ще се играят в СОУ “Васил Левски” от 23 до 28.02. без почивен ден. По отношение на турнира по футбол, който по традиция събира най-много отбори и участници, той ще се проведе през март-април. За него допълнително ще се уточнят участниците и регламента на провеждане. Останалите състезания трябва да приключат до 28.02., за да може победителите да участват в областните първенства. За футбола е решено, това да стане по-късно, в края на април или през май. Отборите по футбол могат да включват до 18 състезатели, момчетата ще играят 2 х 35 мин., а юношите - 2 х 45 мин.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=241