СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.08.07
Дата: Tuesday, August 14 @ 09:28:51 UTC
Topic: Обектив


БОГОРОДИЦА За празника Голяма Богородица в църквата “Успение Богородично” в Лъджене на 15 август ще има тържествена служба и ще се раздаде курбан за здраве. Както в. “Темпо” писа, за първи път вярващите ще се промушват под плащеница, дарена на църквата от българин от Ерусалим. В събота, 18 август, курбан за здраве ще бъде раздаден и на осветения преди година параклис на Кара тепе, който също носи името на Божията майка.

ПИЯНИ Почти не минава ден без полицията да залови шофьори, които карат след употреба на солидни количества алкохол. През седмицата най-драстичният случай бе 38-годишният Г. М. от Грашево. Той бе хванат да шофира лек автомобил Нисан в Костандово с 1.75 промила алкохол и без свидетелство за правоуправление. 48-годишният М. М. от Ракитово също бе заловен да кара с 1.52 промила, а А. Д., на 66 години, от Велинград с 1.29 промила. И тримата са отказали да дадат кръвна проба, задържани са за 24 часа в ареста и срещу тях е проведено незабавно полицейско производство.

КРАЖБИ 25-годишният И. М. от Велинград бе задържан от органите на реда заради кражба на 19 килограма медни отпадъци. След бързи издирвателни действия полицаите хванаха и 45-годишна столичанка, която на 5 август откраднала от пицария във Велинград мобилен телефон.

ДЪЖДОВЕ Поройните дъждове, които нанесоха огромни щети в отделни селища на страната, не доведоха до сериозни щети във Велинград. На 5 и 6 август, точно 2 години след голямото наводнение тук, заради дъжда имаше струпване на скални наноси по дефилето. Движението на моменти бе затруднено, но не спря. По дефилето, в района на гара Костандово, се стигна и до пътен инцидент: 42-годишният В. К. от Костандово се блъсна с реното си в крайпътно дърво. Пострадаха шофьорът и неговият спътник, който бяха настанени в болницата във Велинград без опасност за живота.

ЗАПАСНИ Членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Велинград проведоха поредния си автопоход до историческа местност. Този път те посетиха крепостта Цепина край Дорково.

ШИПКИ Това лято Регионалната инспекция по околната среда и водите ще засили контрола по 53-те пункта за изкупуване на билки и горски плодове на територията на област Пазарджик. От РИОСВ са издали предписания на общините и лесничействата да не издават позволителни за събиране на шипки преди 20 август. Глобата за събиране на зелени шипки е солидна - 3000 лева. Зелените шипки са с ниско качество, а приготвените с тях продукти с лошо качество, предупреждават от РИОСВ.

КЪСМЕТ Късметът от “Втори тото шанс” споходи човек, който миналата седмица пуснал фиш в Ракитово. С номера на фиша си той е спечелил 10 000 лева.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2484