СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.07.
Дата: Tuesday, August 28 @ 08:56:43 UTC
Topic: Обектив


ЧЕСТИТО!Честито на Полина и Стефан Апостолови, които от 25 август т.г. вече са семейство! Нека винаги да бъдат толкова щастливи, хубави и млади, колко бяха в деня на своята сватба! Честито и на щастливите родители на младоженците и особено на нашата кореспондентка от Ракитово и майка на булката Невена Павлова! От цялата редакция още веднъж “Наздраве!” и още много и само добри новини от семейния фронт!

ПРЕГОВОРИ За 27 август, понеделник, кметът Стоян Дулев насрочи преговорите между местните представители на парламентарните партии за състава на Общинската избирателна комисия (ОИК).

ОХРАНА 70 000 лева от общинския бюджет са определени за едногодишна охрана на училищата, детските градини, домовете и центрове за деца и Централния минерален плаж. Общината обяви малка обществена поръчка за избор на изпълнител на денонощната въоръжена охрана и видео наблюдение. Конкурсът е насрочен за 18 септември т.г.

ЗИМА На 19 септември община Велинград ще проведе конкурс за зимното поддържане на пътната мрежа (без градската пътна мрежа, която през зимните месеци се чисти от “Стройком”). Стойността на обществената поръчка е около 60 000 лева.

ИНИЦИАТИВА Директорът на Областната дирекция “Полиция” комисар Емил Ганчев подема инициатива за организирането на срещи във всички общини съвместно с техните кметове. Това е част от програмата “Полицията близо до хората”. Срещите ще са веднъж месечно, а датите се уточняват в момента. Целта е гражданите да могат да поставят всички актуални проблеми на региона, свързани с работата на полицията.

САПАРД Община Велинград е внесла проект за ремонт на уличната мрежа по програма САПАРД. На 21 август екип от програмата е извършил инспекция на проекта на място във Велинград.

КРАЖБИ Полицията съобщи за три кражби през седмицата. В местността Сивек с участието и на служители от ДДС “Ракитово” е задържан 26-годишният М. С., който превозвал каруца с дърва без горска марка. Мъжът е прибран в ареста, каруцата и товарът са иззети. От магазин в Сърница е извършена кражба на цигари, колбаси и пари на обща стойност 4000 лева. А в близост до новостроящ се плувен басейн във Велинград е направен опит за кражба на 300 тухли. Задържани са С. Г. на 22 г. и В. С. на 34 г.

ПИЯНИ Поредните случай на шофьори, заловени да карат след употреба на алкохол. 40-годишният Р. М. от Велинград е хванат да управлява Опел Вектра в 4.40 часа сутринта с 2.10 промила алкохол. С 1.87 промила е задържан М. Д., на 29 г. от Бирково, който е карал ВАЗ. Срещу двамата са заведени бързи полицейски производства.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2509