Михаил Алексиев:Ръководството на БСП е уморено
Дата: Wednesday, September 26 @ 11:19:07 UTC
Topic: Политика


Независимият кандидат за кмет на община Велинград Михаил Алексиев даде пресконференция на 18 септември - два дни след пленума, на който БСП взе решение да се разграничи от неговата кандидатура и да предложи да бъде изключен от Областния съвет на партията.
В писмено изявление г-н Алексиев заявява: “Дублирането на левите кандидатури не е по моя вина. Бил съм конструктивна опозиция и то силно критична, но никога не съм водил деструктивна политика. Познавам устава на БСП и смятам, че не аз го нарушавам и не съм аз този, който не изпълнява взети решения. Мисля, че вина има ръководството на организацията начело с председателя Тома Пачалов. То явно е уморено. Ръководството се нуждае от почивка, защото допуска грешки в кадровата и организационната си работа, които грешки стават все повече и все по-груби”.
Михаил Алексиев припомни, че е член на БКП-БСП от 1970 г. и пред него изобщо не стои въпросът да се отказва от партията, чийто възпитаник е. Че никога не е бил парашутист в листите за общински съветници от БСП, а винаги е бил избиран в тях. Основната причина да се стигне до две алтернативни кандидатури в лявото пространство (неговата и на подкрепения от БСП Иван Лебанов) е, че в партията има 3 групи, които не водят диалог, а мълчанието е аргумент, с който трудно можеш да се пребориш. “Един път вече дадох път на Лебанов”, каза М. Алексиев, визирайки частичните избори за кмет преди 2 години. На въпрос в чия полза работи разединението и как ще отговори на упреците, че зад неговата кандидатура стои Фидел Беев, Михаил Алексиев отговори, че досега не е работил за никой и не е “Троянският кон” на Ф. Беев. Неговата цел е да бъде напълно независим и ще разчита на подръжници и съмишленици не само от БСП, а на всички, които познават и ценят способностите му. Разсейването на гласове работи в полза на БСП - ако единият от нас се класира за балотаж, другият ще го подкрепи, изтъкна М. Алексиев. Ако обаче изборите донесат загуба за БСП, той не е готов да бъде изкупителна жертва, защото не е негова отговорността, че общинското ръководство не е започнало навреме предизборната работа. Михаил Алексиев отправи предложение към всички кандидат-кметове да проведат диспут, който да стане сблъсък на идеи, а не на кухи предизборни обещания и да се говори не за стари проблеми, а всеки да каже как и с какви средства ще ги решава.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2537