Преместиха “Очакване” заради бюста на Н. Гяуров
Дата: Tuesday, November 27 @ 08:26:35 UTC
Topic: Общество и наука


Много по-лесно е нещо да се бутне и развали, отколкото да се направи. Тази стара истина бе потвърдена през изтеклата седмица с перипетиите, през които трябваше да премине статуята “Очакване” на В. Минеков. На 15 ноември тя осъмна бутната в градинката пред сградата на общината. На 19 ноември от “Стройком” направиха неуспешен опит да я вдигнат само с човешка сила. На 21 ноември в задачата се включи и голям кран. Още при първия опит за преместване на тежката бронзова статуя тя се отдели от мраморния си постамент.
Двете части на скулптурата бяха поставени на ново място - на ъгъла на градинката откъм страната на Пощата. Причината за преместването е съществуващото решение на предишното място пред общината да бъде поставен бъдещият паметник на Николай Гяуров. При така стеклите се събития общинарите решиха да преместят творбата на В. Минеков и строителната бригада да започне оформление на пространството около готовия и очакващ поставянето си паметник на Н. Гяуров, дело на склуптора Владимир Гиновски.
Похвално е, че новият ръководен екип на общината заработи на добри обороти и не протака решението на проблема с поредния поруган паметник във Велинград.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2657