Седмичен обектив 18.02.2002 г.
Дата: Wednesday, February 20 @ 20:58:10 UTC
Topic: Обектив


БОЛНИЦА Д-р Йорданка Савова спечели конкурса за управител на общинската болница. Решението на конкурсната комисия е единодушно. Д-р Радиана Кюркчиева, която също участва в конкурса, ще го обжалва на база процедурни нарушения.

СЮТКА Докладът за ОВОС (оценка на въздействието върху околната среда) на проекта за спортен център “Сютка” е внесен в Министерството на екологията и водите. Очаква се насрочване на дата, на която докладът ще бъде разгледан от Висшия експертен съвет.

БАНИ На 6 февруари Окръжен съд - Пазарджик прекрати делото по върнатото от областния управител решение за концесиите на общинските бани във Велинград. Областната управа и Община Велинград са постигнали взаимно съгласие.

БОМБА На 13 февруари, около 10.30 ч., в РПУ - Велинград се получава съобщение по телефона за поставена бомба в училище “Христо Ботев” в Каменица. Веднага пристигат полицаи, които започват проверка във всички помещения на сградата. Взривно устройство не е открито и след около един час учебните занятия са възобновени. Поредната дебелашка “шега” сигурно е дело на ученици, искащи да си спестят ученето и изпитванията.

ПЛАЖ На 13 февруари във Върховния съд трябваше да се гледа делото за търга за Централния минерален плаж, което продължава вече 2 години. Заседанието е отложено, тъй като не се е явил представител на Община Велинград.

МАРТЕНИЦИ Конкурс за изработка на мартеници и пролетни картички организира Детският комплекс за всички деца и юноши от общината. Експонатите се приемат до 25 февруари, а победителите ще получат награди на специално тържество за Баба Марта.

ТРИФОН ЗАРЕЗАН Вече за четвърта година на 14 февруари група почитатели на Св. Трифон се събират на Градския минерален плаж и почитат този празник. И тази година над 20 души се почерпиха за здраве с червено вино и с различни видове мезета, след което бяха направени традиционните снимки за спомен.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=268