СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.05.08
Дата: Tuesday, May 20 @ 08:50:22 UTC
Topic: Обектив


ГЕРМАНИЯ В Бюро по труда - Велинград набират желаещи за работа в Германия по междуправителствената спогодба. Предлагат се работни места в различни селскостопански дейности. Могат да кандидатстват хора между 20 и 50 години в добро здравословно състояние, като няма изискване да са регистрирани като безработни. Срокът за подаване на молби в Бюрото по труда е 6 юни 2008 г. ЕКСПЕРТИ Група експерти от Европейската комисия по образование от Италия, Белгия и Франция посетиха Велинград на 16 май в рамките на визитата си в област Пазарджик. Тук те се запознаха с новите тенденции в преподаването на чужди езици в две училища - Професионалната гимназия по горско стопанство “Хр. Ботев” и СОУ “В. Левски”. РЕКЛАМА На 23 май изтича срокът, който общината даде на собствениците на различни рекламно-информационни елементи (табели, билбордове, транспаранти и др.) да предприемат действия за тяхното узаконяване. Необходимо е да се подаде молба до Общинска администрация и да се сключи договор, по който ще се заплаща за рекламата по утвърдените цени. Ако това не стане до 23 май т.г., от общината ще започнат да премахват незаконните рекламни елементи. ПОРЪЧКА Община Велинград обяви обществена поръчка за възстановяване моста на общинския път Велинград - Абланица - Цветино, пострадал от силните дъждове през август миналата година. Поръчката е на стойност 141 150 лева и включва изграждането на подпорни стени, водостоци и пътища.

БЛАГОДАРНОСТ Директорът на ПГГС “Хр. Ботев” инж. Стефан Шулев е изпратил благодарствено писмо до кмета Иван Лебанов. Благодарността от името на училището е за оказаното от общината съдействие при организирането и провеждането на националния Горски многобой.

ДЕТСКО ШОУ Децата от ЦДГ “Радост” ще представят на 20 май в двора на своята детската градина новото си шоу-спектакъл “Чудесата на гората”. Входът за мероприятието ще бъде 2 лева.

АЛКОХОЛ Само за една вечер в петък полицията залови трима шофьори, употребили алкохол. За 24 часа в ареста бяха задържани Т. Г. на 41 г., Х. Б. на 39 г. и 19-годишната Н. П. При проверка дрегерът е показал съответно 1.23, 1.30 и отново 1.23 промила алкохол.
This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3091