ТЕМПО КОМЕНТАР:Велинград не иска да затъва в стари коловози
Дата: Tuesday, June 03 @ 15:19:39 UTC
Topic: Общество и наука


На последните избори Велинград гласува така, щото циркът, в който бе превърната местната власт през предишния мандат, да спре. И най-малкото, което искат гражданите, е пак да затънем в старите коловози. Бяхме в тези коловози, издълбани от лични амбиции и наглост, цели 4 години - боксувахме, стояхме на едно място, връщахме се назад, докато други общини излитаха напред. Стига вече!
Сюжетът “На си ти куклите, дай си ми парцалките!” също вече е втръснал на велинградчани. Като избиратели сме в правото си да искаме едно: всеки от тези, които сме избрали, да си върши работата. Като във всяка работа и в управленската освен мед има и жило. Така че като възникнат трудности - работа на местните управленци е да ги решават, а не да напускат работните си места. Като не им харесва как работи администрацията - да намерят начин да подобрят работата й, което няма да стане с декларации. Като не им харесва кмета, да обясняват публично и конкретно какво не е както трябва и да предлагат алтернативи. Работа чакаме и от кмета, а неизменна част от нея е диалогът със съветниците, зачитане на различни мнения, а не налагане на еднолични решения и намиране на консенсус и баланс в управлението на общината. Може и на двете власти да им е трудно да постигнат този баланс, обаче избирателят не ги е изпратил в общината само за “на баницата мекото”, а да покажат, че могат не само да приказват, а и да вършат работа.
Мястото да се случва всичко това, мястото за дебат, за вслушване в мнението на гражданите е едно - залата на местния парламент. Не извън нея, защото извън нея пропадаме в същите тези коловози, които са път назад.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3123