Очаровани от турското гостоприемство
Дата: Tuesday, June 10 @ 09:00:49 UTC
Topic: Общество и наука


Очаровани сме от турското гостоприемство - това е общото мнение, изразено от ръководителката на мажоретния състав Биляна Масларова, за последното им гостуване в Лозенград (Кърклалери).
В последните дни на май Представителният духов оркестър “Димитър Мечев” с диригент Димитър Лазаров и мажоретният състав взеха участие в празниците на културата, организирани в Лозенград. Те заминаха с личната покана на кмета на града, който беше техен домакин и преди две години и високо цени професионализма на велинградчани. Освен многото ансамбли от Турция и България, сред гостите на фестивала са били и кметовете на няколко големи български общини като Бургас, Добрич и др. Велинградската делегация бе водена от заместник-кмета Георги Янчев, който е имал възможност в навечерието на Велинградските празници на културата да почерпи опит как посрещат любителските състави в Турция. “Бяхме очаровани от доброто посрещане, от невероятното гостоприемство, чувствахме се обградени с грижа и внимание от страна на домакините”, отново подчерта Биляна Масларова.
След Турция оркестърът и мажоретките се готвят за следващото турне. То ще е в Полша, от 20 до 23 юни. Попътно ще гостуват на духовия оркестър в Унгария, който е поканен за участие в нашите празници на културата.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3134