Санаториумът предлага модерен физиотерапевтичен сектор
Дата: Tuesday, June 17 @ 14:18:58 UTC
Topic: Общество и наука


5000 пациенти годишно се лекуват в санаториума на “Специализирани болници за рехабилитация-НК” във Велинград. 95% от тях преминават през отделението за физиотерапия. То съществува още от 1961 г., а на 11 юли т.г. символично бе прерязана лентата след основна реконструкция и модернизация, продължила няколко месеца и преобразила физиотерапевтичния сектор.
“Много се е разхубавило”, коментираха преди официалното откриване пациенти. Действително новият вид на отделението ни приближава към Европа: ред, чистота, апаратура, специална подова изолация, елегантен интериор. Затова и думите на д-р Илза Попова, управител на “СБР-НК” филиал Велинград, че се сбъдва многогодишната мечта за нов физиотерапевтичен сектор и че това е още един малък празник за колектива, не звучат пресилено. Заслужени са и отправените от нея благодарности: към персонала, който се справя в трудните условия на ремонт; към инж. Тричков, който е “начертал мечтите”; към пловдивската фирма “Аделмакс”, извършила ремонта на отделението; към главната сестра Саша Попова за организацията и към сестра Соня Велчовска - дарената от нея количка за физиотерапията месеци преди пенсионирането й трогва всички.
Д-р Попова специално благодари и на изпълнителния директор на “СБР-НК” ЕАД д-р Ч. Чалъков, който лично дойде на откриването и поднесе като подарък за отделението физиотерапевтичен часовник. Д-р Чалъков изрази задоволство, че след трите междинни етапа (ремонт на отделението за водолечение, Вельова баня и физиотерапията), след месец предстои да приключи и мащабният ремонт на сградата на санаториума във Велинград.
В модерния физиотерапевтичен сектор ще намерят облекчение на страданията си хиляди пациенти, които ще се убедят, че лекуват не само лекарствата - физиотерапията и рехабилитацията, когато са направени от опитните специалисти на “СБР-НК” филиал Велинград, правят чудеса.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3152