“Чепинец” взима играчи на “Локо”
Дата: Tuesday, August 05 @ 17:11:30 UTC
Topic:


Две седмици преди началото на първенството във “В” футболна група нещата във ФК “Чепинец” се развиват оптимистично. Първо, на среща между представители на ръководството на клуба и кмета Иван Лебанов са били проведени разговори относно бюджетната издръжка на отбора. На срещата е станало ясно, че общината ще покрие разходите на клуба за предстоящия сезон. За целта от ръководството трябва да изготвят проектобюджет, по който да се работи.

Не по-малко интересни са новините около движението на футболисти край “Чепинец”. От понеделник (4 август) подготовка с тима водят двамата пазарджиклии Иван Чушков и Станчо Калпаков, които потвърдиха участието си в отбора и през този сезон. В тима се завърна и със сигурност ще играе французинът Иван Жо. В разговор с треньора Стоян Божков чернокожият футболист е обявил, че може да съдейства за привличането на двама играчи от Буркина Фасо, но проблеми с издаването на работна виза могат да провалят идването им. Още един чернокож футболист може да заиграе във Велинград, като става въпрос за подвизаващия се в “Левски” (Елин Пелин) играч с атрактивното име Бенджи (същият отбеляза попадението за своя тим в мача от пролетта, завършил 2:1 за велинградчани, бел. ред.), като преговори за неговото идване се водят и в момента.
Голяма е вероятността в “Чепинец” да заиграят преотстъпени от “Локомотив” (Пловдив) футболисти, като представители на велинградския отбор начело с треньора Стоян Божков са влезли в преговори с управата на елитния пловдивски тим, откъдето им са били обещани поне 4-5 млади футболисти.
С още един футболист се преговаря в момента – става въпрос за Веселин Банчев от “Хебър” (Пазарджик), чието пристигане ще стане ясно в близките няколко дни. Търсенето на класни футболисти за “Чепинец” продължава и чрез мениджъра Недялко Димитров, който в началото на годината докара двамата нигерийци Рафаел и Окечукву.
Иначе тренировъчният процес в тима върви нормално, всеки делничен ден играчите тренират от 18.00 часа под ръководството на треньора Стоян Божков, който заяви, че в най-скоро време ще се търсят варианти за контролни срещи. Най-вероятните съперници в тях ще бъдат отборите на “Миньор” (Рудозем) и “Бенковски” (Пазарджик), които в момента се намират на подготовка във Велинград. За предстоящото първенство са поръчани нови тренировъчни екипи и пособия, се похвалиха от тима, а жребият за есенния полусезон в състава на Югозападна “В” група се тегли на 5 август (вторник). С него ще ви запознаем в следвaщия брой.
Николай Йорданов

Контролата с “Локо” (Пл.) с нова дата
Предвидената за 8-ми август (петък) приятелска среща между ветераните на “Чепинец” и “Локомотив” (Пловдив) ще бъде изиграна по-късно този месец. Първоначално представителите на двата тима се бяха договорили да се срещнат този петък, но поради невъзможност на пловдивчани срещата се отлага. Най-вероятно двете формации ще се изправят един срещу друг на 15 август (петък), като има вероятност в отбора на “Локомотив” участие да вземе и легендата не само на “черно-белите”, но и на България Христо Бонев. От страна на “Чепинец” участие в мача са потвърдили Стефанов, Овчаров, Шондров, П. Благов, Караасенов и много други.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3255