Младите надежди на ФК “Чепинец” търсят средства
Дата: Monday, August 11 @ 22:30:51 UTC
Topic: Спорт


Детско-юношеската школа на футболен клуб “Чепинец” се намира в доста окаяно състояние, проплака единият от двамата треньори там - Митко Ваклинов. Специалистът, който води младшата (родени 92-93 година) и старшата възраст (родени 90-91 година), се оплака от липсата на елементарни условия за работа с децата. До скоро дори двете формации са играли с един и същи екип с дълъг ръкав, което било срамно за съвременните условия, подчерта той. В момента обаче поне този проблем е получил разрешение, след като са били закупени пълни футболни комплекти за двете възрасти, което се случвало за първи път от 4 години насам. Не по-розово е положението при подготвителната група и при децата, където също имало проблем с екипировката.
Ваклинов, който е един от участниците в знаменитата победа на “Чепинец” срещу “Левски” през 1978 година, съобщи, че очаква ръководството на клуба в лицето на неговия Управителен съвет да обърне повече внимание на школата, където в момента тренират повече от 100 деца. Той призова още и за намирането на спонсори, които да помагат за нормалното протичане на тренировките на младите надежди на “Чепинец”.
Въпреки трудностите обаче, младите велинградски футболисти постигнаха престижни класирания в своите групи през изминалия сезон, като децата, родени 95-96 година, завършиха на 2-ро място, юношите младша също на 2-ро, а юношите старша - на 4-то. Освен това в момента при мъжете успешни игри записват играчи, дошли именно от школата на клуба като Коцев, Содев, Гешев, Ангов, Радичев, Аршинков и други, похвали се Ваклинов.
Треньорът се оплака още и от състоянието на игрището зад Кална баня, където тренират младите, като заяви, че се надява условията там да се подобрят скоро. Първенството в различните възрасти започва на 15 септември, а младшата и старшата възраст вече водят подготовка за новия сезон.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3266