Метков с 2-ро място на високопланинско рали
Дата: Tuesday, August 26 @ 09:31:07 UTC
Topic: Спорт


Велинградският пилот Турал Метков участва в провелия се в събота и неделя кръг от високопланинския рали шампионат. Това състезание не е част от рали шампионата, в който по принцип участва велинградчанинът, но регламентът позволява между състезанията от официалния календар да се кара и на други ралита.
Въпросното състезание се проведе в участъка между Пещера и курорта “Свети Константин”, като в първия ден (събота) участниците правиха състезателни обиколки за време, според което да стартират следващия ден, подобно на Формула 1. Друг любопитен факт от тези високопланински надпревари е, че пилотите карат без навигатор.
След като в съботния ден Метков даде най-добро време в своя клас, в неделя той стартира от първа позиция. Състезателната отсечка бе дълга 9.5 километра, като бе разположена межу Пещера и местността „Първи комплекс”. Тя се измина от участниците в два манша. По време на първия Метков даде най-добро време, но инцидент, попречил на автомобилите след него, накара организаторите да повторят старта само за онези пилоти, които бяха възпрепятствани от катастрофата. Именно в този повторен старт Метков бе изпреварен и във втория манш не успя да навакса изгубеното. Така в крайното класиране балканският шампион от 2005 година завърши на 2-ро място в своя клас N3 до (2000 куб. см.), а в генералното остана четвърти.
След края на състезанието Метков заяви, че е доволен от представянето си и допълни, че всъщност неговата цел е била да тества своя автомобил „Пежо 206 RC” преди поредния кръг от националния рали шампионат, който ще се проведе на 30 и 31 август в Сливен. „Имах известни проблеми със спирачките на колата, но след това състезание вече мисля, че всичко е наред и очаквам силно представяне в Сливен”, допълни пилотът.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3293