ПРЯКА РЕЧ:Рахат-локум, рахат Велинград
Дата: Tuesday, August 26 @ 09:46:12 UTC
Topic: Общество и наука


Малко позакъснях, но това е предложението ми за новия герб и девиз на Велинград. Защото тук рахат-локумът е вечен! Колко кметове, общински съветници и председатели на Общинския съвет се смениха, а локумът всяко лято идва в нашия град. Кметове идват и си отиват, локумът остава.
Не е късно да сменим герба с борчетата, горичките и водите - така или иначе след няколко години промяна ще трябва да се направи. Какво ще си помисли човек, който е идвал във Велинград преди години и иде да пие вода на Женска баня - няма вода. Парковете и те изчезват (последна справка - до бензиностанция “Аванти”, която леко се поразшири към парка, защото “подухнал вятър” и паднало едно дърво, а че някой изрязал корените му не се брои).
А локумът стои! Представете си герб с локум на клечка за зъби. Оригинално, а?! Колко градове имат на гербовете си борчета и горички, а локум къде има? Никъде!
Велинград иска и да е столица. Морска столица позакъсняхме да станем, но поне за столица на локума и халвата да побързаме, докато не са се усетили от Разград и Ябланица. И наесен, като станем и СПА столица на Балканите, ще сме “1 в 3”, та да се пукнат и съседите балканци от яд.
Какво толкова става - има си забавления по пешеходната зона! Да дойде кметът на Созопол да види какво е изпуснал, като изгони всички сергии от тамошната пешеходна зона и хората сега си се разхождат спокойно, без никакви “атракции”. Ако няма време човекът, щото и той сега е зает покрай курорта, можем да поканим кмета на Костандово - близко е. Той още в началото на първия си мандат изгони всички сергии от центъра и ги набута по страничните улици - хората да се чудят откъде какво да си купят!
А във Велинград една пешеходна зона имаме и я обърнахме на “атракция”. Пазара за какво е?! И как се отразява тази “атракция” на местния бизнес, който цяла година плаща всякакви данъци и чака за 20-те дни курортен сезон?
Остава Общинският съвет да си наруши рахата и да вземе решение за постоянно място на рахат-лакума и за това откъде започва Капалъ чаршия във Велинград.
Красимир АнгеловThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3304