Седмичен обектив 22.04.2002 г.
Дата: Monday, April 22 @ 20:33:05 UTC
Topic: Обектив


ПОЧИСТВАНЕ И през настоящата седмица продължава пролетното почистване на Велинград. Общината призовава всички граждани, фирми и организации да участват, за да бъде по-приветлив градът за наближаващите празници. Изготвен е график: на 23 април - кв. Чепино, на 24 и 25 април - кв. Лъджене, на 26 и 27 април - кв. Каменица. Фирма “Стройком” ще извозва събраните отпадъци само в посочените дни по квартали.

БИЦИН Старши лейтенант Илия Бицин спечели всички съдебни дела, започнали през 1999 година и по решение на Върховния административен съд трябва да бъде възстановен на предишната си месторабота: старши автоконтрольор в РПУ на МВР - Велинград. Решението е на последна инстанция и не подлежи на обжалване. Очаква се в скоро време г-н Бицин отново да оглави местния КАТ.

ПОДПИСКА Във всички квартали на Велинград и села от общината продължава подписката с искане да се отменят присъдите на о.з. генералите Атанас Семерджиев и Нанка Серкеджиева. Подписката бе инициирана от БСП и ще бъде изпратена до Върховния касационен съд, главния прокурор, министъра на правосъдието и директора на БТА.

БУРГАС От 26 април в Бургас започва традиционната туристическа борса. Община Велинград ще покаже свои рекламни материали и филм, но поради високите цени няма да наема специален щанд.

ТЕСТ Във връзка с ученическите състезания по защита при бедствия, аварии и катастрофи се проведе тестът между училищата във Велинград (участваха само отбори от ОУ “Христо Ботев”, ОУ “Неофит Рилски” и СОУ “Св.св. Кирил и Методий”). Kай-добре се представиха учениците от ОУ “Неофит Рилски” в Чепино, които класираха и двата си отбора (до VI и до VIII клас) и на 23 април ще представят града ни на областните състезания в Пазарджик.

ВЕЛИКДЕН Най-добрите майстори на писани великденски яйца от велинградските училища показаха своите умения в Паталеница и Пазарджик. От 20 април в Перник се открива изложба, подготвена от Исторически музей - Велинград, по време на която също ще има демонстрации на уникалната местна техника.

ТЪРГОВЕ С явен търг на 18 април общината продаде 3 парцела в Драгиново, за които преди нямаше купувачи. На следващия ден бяха продадени няколко земеделски парцела. Намери се купувач и за старо общинско имущество - част от парен котел.

ЧУМА Във Велинград и района няма открита чума по свинете, гласи официалната информация от ДВСК. Имунизациите на животните са извършвани редовно, контролът е засилен.

БИБЛИОТЕКА На 30 април в библиотеката в читалище “Отец Паисий” ще бъде открита Великденска изложба-базар. Изложбата ще продължи до 4 май в залата на отдел “Изкуство”.

БЪЛГАРСКО Сред стотиците фирми, които показват своята продукция на изложението “Произведено в България” в НДК, е и велинградската “ПЕТ” ЕООД. Щандът й е отрупан с известните бои за великденски яйца, които се радват на интерес от страна на потребителите.

АНАРХИСТИ Дни преди 1 май по центъра на Велинград бяха разлепени листовки с призиви против безработицата, издадени от т.нар. Съюз на анархистите.
This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=334