“Импулс” разби всички във Варна
Дата: Wednesday, May 01 @ 12:37:10 UTC
Topic: Спорт


Общински клуб по спортни танци “Импулс” постигна поредния си голям успех, след като вкара три двойки в първата шестица на провелото се на 21 април Държавно първенство по латиноамерикански танци във Варна.
В Двореца на културата и спорта в морската ни столица шампионската титла при 11-годишните грабнаха Георги Михов и Адриана Жерева, а веднага след тях се наредиха Благой Кунчев и Спасимира Даскалова. Шести пък останаха Спас Цанов и Елена Бучкова. Изключително драматична борба съпътствува надпреварата между 20-те най-добри двойки в този клас, доказателство за което е и фактът, че само едно първо място в повече донася титлата на Георги и Адриана.
Съдийското участие е международно, като в него влизат рефери от Чехия, Австрия и Италия, сред които блести участието на петкратната световна шампионка по стандартни танци за професионалисти Катерина Аржентон.
Треньорът на клуба Петър Милчев за пореден път изказа задоволството си от постигнатиге успехи, като не пропусна да благодари отново на основния си спонсор - фирма “Целев”.
На 27 и 28 април клубът взе участие в състезание в Сливен от републиканския спортен календар, за което ще ви информираме в следващия брой. Предстоят изяви на 11 и 12 май в Казанлък, а през юни се очакват Държавните първенства първи и втори ранг в Русе и Албена. Клубът е получил покана за участие през ноември на Отворения шампионат на Европа, който ще се проведе във Виена - Австрия.
Междувременно стана ясно, че за ОКСТ “Импулс” вече се състезават две нови попълнения: Димитър Радичев на 16 г. от Смолян - републикански шампион за 2001 г. и Христо Гръчки от Благоевград при 10-годишните.
Николай Стойнов
This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=336