СОУ “Васил Левски” отброява 80 години традиции и успехи
Дата: Wednesday, May 01 @ 12:43:49 UTC
Topic: Други


Първите два дни от богатата програма за 80-тия юбилей на СОУ “Васил Левски” - Велинград бяха посветени на чуждите езици. В четвъртък, 25 април, учениците на г-жа Цветанка Тошева от 5, 6 и 11 клас пяха на френски и запознаха препълнената зала на Клуб “Отворено общество” с културните забележителности на френската столица чрез викторината “Париж - вечният град”.
Възпитаниците на г-жа Тинка Калоянова от 5 и 6 клас представиха драматизацията “Лисица и заек” на езика на Пушкин. Изучаващите немски език с преподавател г-жа Йорданка Катранджиева избраха формата на тв състезание “Риск печели-риск губи” - решаваха кръстословица, но на немски език.
Следващия ден 25 април бе денят на езика на Шекспир. Учениците на преподавателите г-жа Иванка Пукнева и г-н Пламен Ангелов разиграха сцена от пиесата “Пигмалион” на Бърнард Шоу, която третира вечната тема за “реформата” в езика. След това естрадният състав на СОУ “В. Левски” пя на английски и вечерта завърши със състезание между 11 в и 11 г клас. Честта да бъдат жури се падна на учениците от 11 а клас - абитуриентите на училището. И вторият ден от празничната програма завърши с подаръци и награди.
Минаха само две вечери от дните, посветени на юбилея - дни, през които учители и ученици от различни класове показаха, че в СОУ “В.Левски” чуждоезиково обучение е на почит и уважение. Ето какво сподели за началото на честванията, които продължават до 10 май, г-н Емил Моллов, директор на СОУ “В. Левски”:
”Решихме да започнем юбилейните дни с представянето на чуждите езици, които се изучават в нашето училище. Целта ни е да запознаем обществото на Велинград, което в своето болшинство е възпитаник на нашето училище, че при нас се работи професионално и нивото на обучението е високо. Предстоят дни, посветени на биологията, химията, физиката, географията и дни на обучението в начален курс. Аз като директор, както и учителите и учениците на СОУ “Васил Левски” знаем колко е голяма отговорността ни и колко “тежи” традицията на нашето училище. Искам гражданите на Велинград да са спокойни, защото традицията е запазена, но и обогатена в новите условия. Не само един, а много езици се изучават, не само с тебишир и пергел, но и с компютри в новия век. Това е: традицията на Гимназията, сега СОУ “Васил Левски”, като елитно училище на Велинград продължава.”
Веска Божкова
This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=341