Новата ученическа компания “G.R.E.E.N.” залага на билките и природата
Дата: Wednesday, November 12 @ 15:24:04 UTC
Topic:


Името “G.R.E.E.N.” казва много: не само означава “зелено”, а и в него е закодирано посланието, което в превод от английски гласи “Елате да изучаваме и изследваме околната среда и природата”. То е избрано от учениците от езиковите паралелки в IX и Х клас на СОУ “Васил Левски”, които продължават да работят по програмата “Джуниър Ачийвмънт”. Тази година новата ученическа компания си поставя за цел да направи ученически бележник, подобен на вече популярния европейски бележник, обясни г-жа Людмила Кьосова, която ръководи работата по “Джуниър Ачийвмънт”. Бележникът ще съдържа знания за лековитите билки, за тяхното събиране и опазването на природната среда при този процес. Темите от бележника ще бъдат онагледени с кутия със сухи билки. Консултант е инж. д-р Иван Иванов, известен велинградски лесовъд и автор на изключително ценна книга за лечебните растения. Ученическата компания ще разработи и свой сайт, на който също ще рекламира ползата от билките и знания за тях.
Успоредно с младата компания продължава да работи и досегашната “WOW” (“Добре дошли в нашия свят”). Тя обаче вече излиза на международно ниво, защото тазгодишната й задача е свързана с външната търговия. По европейската програма “Бизнес без граници” ученическата компания ще трябва да измине на теория и практика пътя по сключване на сделка с подобна ученическа компания от друга страна, подписване на договори, продажба и покупка на продукти, а на следващ етап и посещение при партньорите.
Последната голяма придобивка за всички ученици на СОУ “В. Левски”, свързана с дейността на компаниите, е новото кафене на първия етаж на училището. След основен ремонт на помещенията то е широко, уютно, приятно място за закуска, среща, отмора, с телевизор, а скоро и с интернет. В кафето е сложена “Кутия на желанията”, в която учениците пускат своите предложения какво още да има, за да стане то още по-любимо място за свободното време.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3448