Млад мъж загина, блъснат от полицай
Дата: Wednesday, May 01 @ 12:50:20 UTC
Topic: Други


31-годишният Петър Наков загина след катастрофа на 24 април в Ракитово. Инцидентът е станал на изхода от Ракитово към Велинград в района на бившето АПК.
Петър Наков е блъснат от Опел Кадет с водач Георги Гагов. Шофьорът е на 24 години, служител на Районно полицейско управление - Велинград. По време на катастрофата е управлявал личния си автомобил и не е бил на работа. Началникът на РПУ на МВР - Велинград майор Огнян Кръстев уточни, че тежкият инцидент не е във връзка с изпъление на служебни задължения.
Катастрофата е станала в следобедните часове. Шосето е било мокро от дъжд, а на мястото на инцидента има множество локви, които вероятно са допринесли за загуба на управлението на автомобила. Сержант Гагов е закупил опела броени дни преди катастрофата. След сблъсъка тежко раненият Петър Наков е закаран в болницата във Велинград. След повече от 6 часа борба за живота му, той е починал въпреки усилията на медицинския екип.
Заведено е следствено дело, вещо лице ще изяснява как точно е станала катастрофата и поведението на участниците. Веднага е взета алкохолна проба от сержант Георги Гагов. Според показанията на уреда за измерване той не е употребил алкохол. Отделно е изпратена кръвна проба за химически анализ в специализирана лаборатория в Пловдив, но до приключване на броя резултатите от нея не бяха пристигнали във Велинград.
От следствието случаят ще бъде предаден в съда. Вероятно от полицейския служител ще се търси съдебна отговорност за непредумишлено убийство.
Заради множеството по-леки автопроизшествия през седмицата, от КАТ - Велинград обявиха, че по време на Великденските празници контролът по пътищата в града ще бъде завишен.
Темпо
This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=348