Усилено се работи по новата кабелна телевизия
Дата: Sunday, May 12 @ 11:14:10 UTC
Topic: Бизнес


На 30 април главният архитект на общината Тодор Енев разпространи документи, свързани със започналото разкопаване на улиците във Велинград за изграждане на кабелната мрежа на бъдещата телевизия на СД “Братя Бееви”.
Наборът от документи включва копие от индивидуалната лицензия за изграждане на мрежа за радио- и телевизионни сигнали, издадена от Комисията за регулиране на съобщенията - София на СД “Братя Бееви” на 11 април 2002 г. Представено е разрешение за строеж (скица-виза) от 16 април 2002 г., подписано от главния архитект и съгласувано с ВКТВ, БТК и “Електроразпределение”; становище от сектор “Пътна полиция-КАТ” - Пазарджик с дата 29 април 2002 г.; договор за упражняване на независим строителен надзор между СД “Братя Бееви” и ЕТ “Вектор-инж. Петър Сечков” - Пазарджик също от 29 април; проект за временна организация на движението, изготвен от инж. Христо Тошков, в който няма посочени дати.
По заповед на кмета д-р Дафов от 30 април всички документи са изпратени до началника на Регионалната дирекция за независим строителен контрол инж. Н. Паталенска за произнасяне по законосъобразност. Със същата заповед кметът разпорежда проверка дали от СД “Братя Бееви” са внесени нужните депозити при прокопаване на улични и тротоарни настилки. Кметската заповед е във връзка с устен сигнал, подаден от шефа на “Юниън телевижън - Велинград” г-н К. Белухов. Резултатите от проверките ще бъдат оповестени след празниците. На сесията на 15 май постфактум и съветниците ще обсъдят разрешението за прокопаване на улиците и тротоарите, които са публична общинска собственост.
От СД “Братя Бееви” продължават усилено да полагат кабелите за бъдещата телевизия, на пълни обороти се работи и през почивните дни. А велинградчани очакват от старта на новата телевизия високо качество, много програми и голям брой съвременни технически възможности.
Елена Баева
This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=357